Incubate 2012 – Festival Tilburg zet op 15 september Mogwai op affiche in 013

door Bart Somers

Naast de inmiddels al zeer omvangrijke lijst aan artiesten kondigt Incubate vandaag een exclusief optreden aan van Mogwai op zaterdag 15 september. De band zal aantreden na Yann Tiersen in de Dommelsch Zaal van Poppodium 013 in Tilburg. Mogwai is een van de meest invloedrijke bands uit het omvangrijke post-rockgenre.

Het is lastig om de post-rockgrondleggers Mogwai te beschrijven zonder pretentie en overdrijving. Mogwai speelt intrigerende gitaarcomposities die uitmonden in dynamische climaxen van ritme en melodie. De Schotse band komt aan zijn prominente plek in de post-rockscene door vijftien jaar aan innovatie en kwaliteit. Ondertussen hebben ze zeven albums op hun naam staan die stuk voor stuk invloedrijk zijn geweest.

Ook Kid Ink, Crocodiles en meer bevestigd

Naast Mogwai zijn vandaag ook hiphopbelofte Kid Ink, Cheek Mountain Thief (met de frontman van Tunng), shoegazeband Crocodiles, Black Bananas, Meindert Talma, Gangpol & mit en de IJslandse reggaeformatie Hjálmar aan de line-up van Incubate toegevoegd. Voor kaarten, de voorlopige line-up en meer informatie zie www.incubate.org.

Incubate

Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het meer dan 250 culturele voorlopers. Zo creeërt Incubate een breed programma met veel muziek, beeldende kunst, debat, film en theater. In een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vindt plaats van 10 tot en met 16 september 2012 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Van café tot kerk. Van boerderij tot popzaal.

De ticketverkoop is reeds gestart. Kaarten zijn te koop op www.incubate.org, bij Free Record Shop in Nederland en België en bij Sounds Records en 013 in Tilburg. Passe-partouts voor alle zeven dagen zijn beschikbaar voor € 75,00. Ook zijn er dagkaarten beschikbaar voor € 15,00 tot € 27,50 in de voorverkoop.