Incubate 2013 – affiche compleet, blokkenschema online, The Field en Biosphere bevestigd

door Bart Somers

Met de toevoeging van The Field en Biosphere is het muziekprogramma van Incubate in Tilburg compleet. The Field geeft een exclusief ambient soloconcert op zaterdag 21 september in de prachtige Schouwburg van Theaters Tilburg. Ambientveteraan Biosphere zal de week voor zijn concert op zaterdag 21 september opnames maken voor een nieuwe plaat tijdens zijn residentie op de biologische boerderij ’t Schop in Hilvarenbeek. Andere artiesten die op Incubate optreden zijn CocoRosie, Lambchop, Front 242 en Immortal. De kaartverkoop is begonnen op www.incubate.org.

Vincent Koreman, artistiek leider van Incubate:
“The Field staat bekend om zijn waanzinnige optredens waarin hij het publiek goed aan het dansen krijgt. Maar op Incubate speelt hij een exclusieve live ambientset. Dit heeft hij nog maar een enkele keer eerder gedaan. Hij doet dat alleen op bijzondere plekken. Dus we zijn enorm trots dat ons publiek deze zeldzame gebeurtenis mee kan maken. In de Schouwburg creëren we zo een geconcentreerde luisterbeleving met Tim Hecker, Biosphere en The Field, die een prachtig rustpunt vormen in de hectiek die Incubate heet.”

Residentie Biosphere op biologische boerderij ’t Schop
Biospheres Geir Jensen komt de week voorafgaand aan zijn optreden op 21 september in de Schouwburg van Theaters Tilburg naar de biologische boerderij ’t Schop om opnames te maken voor een nieuwe gelimiteerde uitgave. Tijdens zijn verblijf in Hilvarenbeek zal Jensen field recordings maken op de boerderij en haar omgeving. Hij is de eerste elektronische-ambientartiest die hiervoor is uitgenodigd door Incubate. Eerder werden Dan Deacon en Jimmy Joe Roche (voor de film Hilvarenbeek), Peter Broderick (zie de documentaire Peter and the Farm), Leif Vollebekk en Six Organs of Admittance (die de LP Mariakapel schreef naar aanleiding van zijn bezoek) door Incubate op ’t Schop uitgenodigd.

Tijdschema Incubate beschikbaar
Met de toevoeging van Biosphere en The Field is het muziekprogramma van Incubate rond. Daarom heeft het festival alvast de tijdschema’s online gezet op www.incubate.org. De eclectische line-up van Incubate bevat artiesten als CocoRosie, I Am Kloot, Built To Spill en festivalopener Lambchop, maar ook metalbands Immortal, Mayhem en punklegendes Doom. Het heeft naast een uitgebreide acid house line-up met 808 State, A Guy Called Gerald en DJ Pierre ook elektronische muziek door Kyle Hall, Levon Vincent en Front 242 naast hiphopiconen Kurtis Blow, Masta Ace en Planet Asia. Toevoegingen aan het programma in andere disciplines (conferentie, kunst, film en theater) worden de komende weken bekendgemaakt.

Incubate
Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het meer dan 200 culturele voorlopers. Zo presenteert Incubate een breed programma met vooruitstrevende muziek, beeldende kunst, debat, film en theater. In een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vindt plaats van 16 tot en met 22 september 2013 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Van café tot kerk. Van boerderij tot popzaal. Meer informatie staat op www.incubate.org.