Incubate donderdag was uitverkocht – slotweekend belooft top te worden

door Bart Somers

Incubate, het festival voor vooruitstrevende cultuur in Tilburg dat deze week plaatsvindt, heeft zijn eerste uitverkochte dag ooit beleefd. Dagkaarten voor donderdag 13 september waren in de loop van de avond niet meer beschikbaar. Onder meer Sleepy Sun en Nils Frahm lokten honderden bezoekers. Tijdens de laatste drie dagen van Incubate 2012 spelen onder meer Yann Tiersen, Mogwai, Buzzcocks en Fields of the Nephilim naast een alternatiever programma met namen als Japandroids, The Men, Damo Suzuki en British Sea Power. Er zijn voor het weekend nog dagkaarten en passe-partouts beschikbaar.

Reacties van het publiek bij concerten op de donderdag van Incubate waren lovend. Podium Paradox was ruim voor aanvang van de concerten van Nils Frahm en A Winged Victory For The Sullen vol en ook in 013 was het bij Sleepy Sun gezellig druk. Bezoekers uit heel Europa en ver daarbuiten genieten al de hele week van goede optredens. Ook de verschillende kunst-, film- en theaterprogramma’s vallen goed in de smaak.

Weekend
In het weekend verwacht Incubate per dag enkele duizenden bezoekers. Op vrijdag speelt gothic rockband Fields Of The Nephilim na Nurse With Wound in 013 en is er een uitgebreid nachtprogramma met Johannes Heil, Anthony Rother, Nguzunguzu en anderen. Ook is er op vrijdag een performance van de Spaanse kunstenaar Santiago Sierra op boerderij De Beukentuin. Op zaterdag spelen Mogwai en Yann Tiersen in het uitgebreide muziekprogramma en op zondag verzorgen onder meer Buzzcocks en Laibach een optreden.

Incubate
Incubate is een stadsfestival voor cutting-edge cultuur. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het meer dan 250 culturele voorlopers. Zo creëert Incubate een breed programma met veel muziek, beeldende kunst, debat, film en theater. In een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat. Incubate vindt plaats van 10 tot en met 16 september 2012 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Van café tot kerk. Van boerderij tot popzaal.

Meer informatie vind je op www.incubate.org.