Independent Label Market voor het eerst in België

door Annelore Peeters

Dit weekend vindt de eerste editie van de Independent Label Market plaats in België. Op zaterdag 7 en zondag 8 april zet het centrum voor hedendaagse kunst WIELS zijn deuren open voor muziekliefhebbers en vinylverzamelaars.

De Independent Label Market werd opgericht door Joe Daniel van platenlabel Angular Recording Corporation en Katie Riding van het Londense Bang On Management. In 2011 vond de eerste editie plaats in Londen. Vervolgens werd het concept in andere steden georganiseerd, zoals Brooklyn, Toronto, Glasgow en Barcelona. Vanaf dit jaar maakt ook Brussel deel uit van het rijtje.

Daniel en Riding richtten de Indie Label Market in de eerste plaats op om onafhankelijke muziek te ondersteunen. Met hun initiatief geven ze oprichters van ongeveer 250 labels de kans om kennis te maken met hun fans en om hun vinylplaten op een persoonlijke manier aan de man te brengen. Daarnaast is het de ideale gelegenheid voor medewerkers van platenlabels om hun netwerk uit te breiden, zowel op nationaal als op internationaal niveau. Bovendien brengt het fans bij elkaar en krijgen zij de kans om hun favoriete artiesten te ontmoeten.

Op de Belgische editie van de Label Market zullen zo’n 40 Belgische en Europese platenlabels vertegenwoordigd zijn, waaronder Consouling Sounds (Amenra, Nordmann, The Black Heart Rebellion), Unday Records (Trixie Whitley, Intergalactic Lovers, Dans Dans, Flying Horseman, Millionaire, Tamino), 62TV Records (Girls in Hawaii, Okay Monday), Rotkat (Borokov Borokov, Voetvolk), Dauw (Illuminine), Starman (Slowpilot) en nog veel meer.

Er zijn showcases voorzien van Jahwar, The World of Dust, Mademoiselle Nineteen en Papernut Cambridge. Ook in de Brusselse binnenstad treden tal van bands en artiesten op. Daarnaast vindt een signeersessie plaats van Nadah El Shazly en worden er lezingen gegeven door Eline Van Audenaerde van shesaid.so Belgium en door Benjamin Schoos van Freaksville Records. Wie er niet bij kan zijn, kan het hele gebeuren meevolgen via de Brusselse onafhankelijke zender Radio Panik.

Meer info kan je vinden op de website van Independent Label Market.