IndieGloria – herbeluister de uitzending van 08.12 met o.a. een interview met MS MR en een Kerstspecial

door Filip Van Der Elst

Hannah en Bart bereiden je in deze uitzending voor op Kerstmis. Geen zeemzoete kerstliedjes bij ons, wel gevestigde waarden in onze geliefde genres die zich aan kerstnummers wagen. Geslaagd experiment? Oordeel zelf maar. Daarnaast bevat de uitzending ook een interview met MS MR. Zij stonden eind november op de affiche van Autumn Falls, en mocht de kleine Witloof Bar van de Botanique inpalmen. Een eerste stap voor een band met bergen talent, en een aanrader voor iedereen met een voorliefde voor elektronisch getinte en dromerige popmuziek. Wij spraken hen voor hun optreden in de Botanique en peilden onder meer naar wie ze zijn, waarom ze zo’n donkere teksten hebben en wat hun ambities zijn. Je kan het interview apart checken op MixCloud.

Ook de volledige uitzending is natuurlijk te herbeluisteren, evenzeer op MixCloud.

Enkele nummers die je voortijdig in Kerststemming kunnen brengen:

Smith & Burrows – This Ain’t New Jersey

Deze kon uiteraard niet ontbreken: een jaar geleden sloegen Tom Smith (Editors) en Andy Burrows (o.a. Razorlight) de handen in elkaar voor een kerstplaat. Een plaat die je niet meteen in de zomermaanden zal opleggen, maar bij de eerste sneeuwbuien van vorige week kregen we toch meteen de neiging om ‘m nog eens vanonder het stof te halen. Missie geslaagd dus.

The Kills – Silent Night

“Waarom zelf een kerstnummer schrijven als er al zoveel zijn?”, moeten The Kills gedacht hebben. En dus brachten ze hun eigen versie van deze klassieker. Het lied lijkt wel geschreven voor de melancholische stem van Alison Mosshart.

The Dandy Warhols – Little Drummer Boy

Wie heeft er in godsnaam beweerd dat een kerstnummer triest en ingetogen moet zijn? The Dandy Warhols alleszins niet. Hun idee van een kerstlied kwam in 1994, met een eigenzinnige cover van de klassieker ‘Little Drummer Boy’. In de clip zie je een man met een kerstmuts op die in z’n onderbroek zijn beste danspasjes bovenhaalt. Kerstmis, ‘t is een feest met voor elk wat wils.

The Killers – I Feel It In My Bones

Toegegeven, we zien in woestijnrakker Brandon Flowers niet meteen een echt Santa Claus-type. Maar vorige week nog bracht hij met z’n band een eigen kerstnummer uit. De opbrengst ervan gaat naar de strijd tegen aids, alleen al daarom verdient het wel een plaatsje in onze selectie. Oordeel vooral zelf of het je meteen doet hunkeren naar kalkoen en kinneke Jezus. De “ho ho ho” halverwege is alvast wel stijlvol bedacht.

Team Me – Sixteen Steps

Dit lied maakte niet eens deel uit van de kerstspecial, het is dan ook geen kerstsong (het werd al enkele maanden geleden uitgebracht). Maar geef toe: je kan je meteen inbeelden dat je dit nummer hoort terwijl je voor de Kerstboom zit en Home Alone voor de vijftienduizendste keer op televisie te zien is.