IndieGloria – herbeluister de uitzending van 09.03 met onder meer The Airborne Toxic Event en Dog Is Dead

door Filip Van Der Elst

‘Holy Fire’ is nog één keertje onze plaat van de maand – meteen ook al een goeie voorbereiding op het optreden van Foals in de Ancienne Belgique vrijdag. Je hebt nog niet alle songs van het album gehoord, maar nu heb je toch voldoende redenen om het aan te schaffen. Het belooft trouwens een boeiende concertweek te worden, want ook Egyptian Hip Hop, Dog Is Dead en Two Door Cinema Club komen zeer binnenkort naar België. Hurts en The Airborne Toxic Event brengen nieuw werk uit, en ook dat krijgt een plaatsje in onze uitzending. Herbeluister de volledige uitzending op MixCloud.

The Rubens – Don’t Ever Want To Be Found

Gespot in het voorprogramma van Walk The Moon vorige week: Australiërs met Black Keys-achtige muziek die weliswaar iets meer naar pop en iets minder naar blues neigt. Dankzij de rauwe stem en onder meer de moddervette gitaarrif in deze single houdt de vergelijking echter wel degelijk steek.

The Royal Concept – World on Fire

Deze jongens komen uit Stockholm en maken naar Zweedse normen pompende electropop die je zaterdagavonden kan kleuren. Hun self-titled EP kwam vorige zomer uit, nu werken ze aan eerste volledig album. Wij horen een serieuze Phoenix vibe in deze song, en als je weet hoezeer wij fan zijn van Phoenix, dan mag je dat als een compliment beschouwen.

Dog Is Dead – Teenage Daughter

Op een week tijd niet een, maar twee keer te bewonderen in België: eerst als support voor het uitverkochte optreden van Two Door Cinema Club in de AB, drie dagen later mogen ze het een verdiep hoger opnieuw proberen in de ABClub. Wij gaan alleszins twee keer voor een schot in de roos. Hun album ‘All Our Favourite Stories’ staat bol van de feelgoodfolk die uitgebreid knipoogt naar pakweg Noah & The Whale. Check ook zeker hun nieuwste single ‘Do The Right Thing’.

The Airborne Toxic Event – The Storm

Het is nog een maand wachten op ‘Such Hot Blood’, de derde langspeler van deze rockers uit Los Angeles met het hart op de tong, maar voor wie niet zoveel geduld heeft is er vanaf maandag een EP. ‘The Secret’ bevat de eerste single ‘Timeless’, die we al langer kenden, en nog eens drie andere songs van het nog te verschijnen album. En het belooft de moeite te worden: in dit geweldig opbouwende ‘The Storm’ zijn de verwijzingen naar Bruce Springsteen en U2 meer dan ooit duidelijk, gecombineerd met een bezielde eigen sound.

Swiss Lips – DANZ

Electropop die balanceert tussen plat en ingenieus. Het geheel is bovenal zeer dansbaar, vooral dankzij de synthesizersound die zo uit de jaren ’80 geplukt lijkt. Check zeker ook de clip: de Gangnam Style-achtige danspasjes van de Guido Belcanto lookalike zijn zeker de moeite. De topcomment op YouTube, “Who gave Gandalf the cocaine?”, vinden wij dan ook bijzonder toepasselijk.

IndieGloria is elke zaterdag tussen acht en negen ‘s avonds te beluisteren op 106 FM in Leuven of via de website van Radio Scorpio daarbuiten. Volg het programma zeker ook op Facebook. Heb je zelf suggesties of vragen voor het programma? Stuur dan gerust een mailtje naar indiegloria@gmail.com.