Header image

Indiestyle zoekt nieuwe medewerkers

door Indiestyle

Heb je een sterke mening over muziek en deel je die graag met de wereld? Zijn concerten en festivals plekken die als een tweede thuis aanvoelen? Neem je graag foto’s of maak je graag visuals? Wil je graag in een team vol gemotiveerde muziekfreaks belanden om je nieuwste ontdekkingen uit te wisselen? Dan willen wij jou graag leren kennen! Visuals gemaakt door Louis Van Keymeulen.

Indiestyle is één van de grootste muziekmagazines van het land. Met onze nieuwsrubriek brengen we je steeds op de hoogte van wat er speelt binnen de muziekwereld. Via onze albumrecensies en tal van features buigt onze redactie zich over de meest relevante muziek van het moment. Al zijn we ook in de concertzalen en op festivalweides te vinden en brengen we je verslag uit.

Bij Indiestyle proberen we steeds elk genre zo uitgebreid mogelijk te bespreken. Dat doen we op vrijwillige basis. Heel wat van onze medewerkers hebben ondertussen de stap gezet naar een job in de muziek- of journalistieke wereld (De Standaard, Focus Knack, Studio Brussel, Botanique…). We bereiken namelijk elke dag veel lezers en hebben goede banden met de muziekindustrie. Hierdoor kunnen en willen we graag mensen de kans geven om bij ons ervaring op te doen. Naast schrijvers, zijn we ook op zoek naar grafisch ontwerpers, mensen met oog voor social media, fotografen, redacteurs etc.

Nieuwe medewerkers krijgen bovendien begeleiding en feedback om te kunnen groeien. Al beschik je best wel al over een bepaalde kennis van (alternatieve) muziek, heb je een vlotte pen en vooral een stevige portie enthousiasme. Je engageert jezelf om op regelmatige en zelfstandige basis te bij te dragen aan onze werking.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Een tof team van vrijwilligers met een passie voor muziek
  • Gratis concert- en festivaltickets in ruil voor schrijfsels / foto’s
  • Begeleiding, feedback en de kans om je muzikale horizonten te verruimen
  • Als allereerste nieuwe albums kunnen beluisteren voor ze op streamingsdiensten staan
  • Interviews met je favoriete bands en artiesten

Goesting of toch nog een lichte twijfel? Aarzel zeker niet en stuur een mailtje naar info@indiestyle.be met een korte motivatie. Stuur ons ook een enkele voorbeelden van recent werk dat je hebt gemaakt; een tekst, column, een greep uit je portfolio, visuals die je hebt gemaakt… zodat we kunnen zien wat voor vlees we in de kuip hebben. Geen recent werk bij de hand? Geen probleem, dan begeleiden we je graag vanaf nul. We kijken ernaar uit om van je te horen!