Indiestyle zoekt schrijftalent

door Tobias Cobbaert

Heb je een sterke mening over muziek en deel je die graag met de wereld? Wil je graag in een team vol gemotiveerde muziekfreaks belanden om je nieuwste obscure ontdekkingen uit te wisselen? Dan willen wij jou graag leren kennen!

Bij Indiestyle proberen we steeds alle relevante, hedendaagse muziek zo uitgebreid mogelijk te bespreken. Dat doen we op vrijwillige basis. Daarom zijn extra helpende handen altijd welkom. Heel wat van onze schrijvers hebben ondertussen een overstap gemaakt naar een professionele carrière in de muziekwereld, en dus is het voor ons tijd om vers bloed aan te spreken. Specifiek zijn we op zoek naar mensen met een brede kennis van muziek en verschillende genres, voornamelijk rock, elektronica, indie, hiphop en pop. Uiteraard moet je die passie ook kunnen omzetten in goed geschreven reviews, columns, interviews en meer. Dit hoeft je niet meteen af te schrikken: in het begin doorloop je in proefperiode waarin je begeleid wordt en feedback krijgt.

Wat hebben wij in ruil te bieden? Zoals je waarschijnlijk al dacht kunnen we jammer genoeg geen financiële compensatie bieden. Wat je wel krijgt, naast een platform waarop je je muzikale ei kwijt kunt, is een netwerk vol mensen die even gepassioneerd zijn door muziek als jij. Bovendien krijg je regelmatig albums te horen voordat ze officieel uit zijn, in ruil voor een diepgaande recensie. Normaal gezien is dit ook het moment waarop we gratis tickets beloven in ruil voor concertverslagen, maar in de huidige pandemie ligt dat natuurlijk even stil. Uitstel is echter geen afstel, en wanneer het concertleven weer op gang komt krijgen wij jou regelmatig gratis binnen in de zaal.

Goesting om te schrijven? Stuur een mail naar info@indiestyle.be met een motivatie waarom je voor ons wil schrijven, en wat je allemaal zou willen doen. Stuur ook een recente tekst die je schreef door (recensie, column…) zodat we kunnen zien welk vlees we in de kuip hebben. We kijken ernaar uit om van je te horen!