Indiestyle zoekt schrijvers en fotografen

door Mattias Goossens

Is muziek je passie en wil je die delen met de buitenwereld, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We zoeken namelijk nieuwe schrijvers en fotografen. Heel wat van onze medewerkers hebben ondertussen de stap gezet naar een job in de muziekwereld, en we willen jong en minder jong talent de kans blijven geven om bij ons ervaring op te doen.

Het Indiestyle-team probeert de beste relevante muziek van vandaag zo goed mogelijk naar buiten te brengen. Dat doen we op vrijwillige basis, en extra helpende handen zijn altijd welkom. We bereiken elke dag meer lezers, hebben goede banden met de muziekindustrie en kunnen heel wat kansen bieden. Concert- en festivaltickets in ruil voor reviews of foto’s; als eerste nieuwe albums beluisteren in ruil voor een grondige analyse… Naast recensenten zoeken we ook schrijvers die zich willen bezig houden met muzikaal nieuws, wekelijkse rubrieken, interviews, columns of iets anders dat je kwijt wil.

We hanteren een strakke artistieke lijn en voor ons is het belangrijk dat medewerkers een brede en diepgaande kennis hebben van wat er momenteel leeft op muzikaal vlak in verschillende genres, voornamelijk rock, electronica en hiphop. We willen het beste in onze schrijvers, fotografen en andere bijdragers naar boven halen en zorgen voor feedback. We kunnen die begeleiding wel niet van op een beginnersniveau starten. Een meer dan gemiddelde muzikale basis, geoefende pen en weten waar de ‘Manual’-stand op je camera staat komt daarbij zeker van pas.

Goesting om te schrijven? Mail naar eindredactie@indiestyle.be waarin je een korte motivatie geeft en vertelt wat je graag bij ons zou willen doen. We willen ook graag je favoriete albums van vorig jaar weten en een geschreven stuk (recensie, concertverslag, column…) lezen.

Ook fotografen, creatieve social media-managers (Photoshop-skills verplicht), videomakers en anderen die mogelijkheden bij Indiestyle zien, hebben we er graag bij in onze crew. Mailtjes met klein portfolio mogen naar live@indiestyle.be