Indiestyle zoekt stagiairs

door Mattias Goossens

Bij Indiestyle willen we jong talent met ambities in de muzieksector een duwtje in de rug geven. Als creatief platform belandden onze medewerkers immers al bij concert- of festivalorganisaties, platenlabels en diverse media. Met deze stage kun je nuttige ervaring opdoen en de basis voor je persoonlijke en professionele netwerk leggen. Je werkt van thuis uit mee aan de dagelijkse werking van de website en bent verantwoordelijk voor enkele grotere projecten. Daarnaast doe je ook zelf voorstellen en ga je op zoek naar de nieuwste muzikale ontdekkingen. En uiteraard beland je in een team vol enthousiaste mensen die evenveel met muziek bezig zijn als jijzelf.

Functieomschrijving:

Je draait mee in de redactie van online muziekmagazine Indiestyle. Je zoekt de interessantste nieuwe muziek, neemt interviews af, brengt verslag uit van concerten, beluistert kritisch nieuwe albums en leert de muzieksector van binnenuit kennen.

Periode: acht weken naar keuze tussen begin september 2020 en eind juni 2021.

Profiel:

Je hebt een bovengemiddelde liefde voor en kennis van muziek. Je hebt voeling met waar Indiestyle over schrijft en volgt zelf de alternatieve rock, hiphop en electronica op de voet. Je hebt een mening en kan die onder woorden brengen.

Je bent goed georganiseerd, toont initiatief en respecteert deadlines. Je denkt actief mee na over de werking van de site en bent niet bang om vragen te stellen.

Je werkt zelfstandig van thuis uit en hebt geen vaste uren. Wel verwachten we dat je beschikbaar bent tussen 10u en 18u.

Je volgt de muziekwereld, zowel offline in diverse concertzalen als online via binnen- en buitenlandse media.

Aanbod:

Je draait mee als volwaardig lid van de redactie. Je krijgt enkele grote projecten om zelfstandig uit te werken, maar we verwachten dat je zelf ook voorstellen doet. De focus ligt op geschreven teksten, maar ook met video of geluid mag je aan de slag gaan.

Je leert de muzieksector van binnenuit kennen, krijgt nieuwe albums vooraleer ze in de winkelrekken of streaminglijsten staan en kan gratis concerten bijwonen.

Je verbetert je schrijfvaardigheden en mag dagelijks met muziek bezig zijn.

Na een positieve samenwerking kan je als vaste medewerker in het team blijven.

Solliciteren:

Stuur je CV, motivatiebrief en je favoriete platen van 2020 naar info@indiestyle.be met als onderwerp ‘Stage’.