IT’S A FINE DAY – jaarproject voltooid

door Iris Wyckmans

Maak kennis met IT’S A FINE DAY, een project van Bert Delapierre en Boris Zeebroek, frontman van de Belgische band Hong Kong Dong. In deze muzikale onderneming combineert Delapierre zijn zware stem met catchy synthesizerdeuntjes, en wordt er naar believen nog wat aanstekelijke achtergrondzang of dansbare gitaarpartijen aan toegevoegd.

Opvallend is dat de groep een jaar lang elke maand, beginnende van 8 november 2013, een nieuw nummer maakte en op hun Facebook-pagina zette. Het lied was dan ook meteen gratis te downloaden voor iedereen die het wil. Per song werd er ook een fotoshoot met Aljocha Hamerlynck gedaan, om zo een visuele dimensie aan het muzikale werk te geven.

De oplettende lezer had het natuurlijk al in de gaten: we zijn een jaar verder, en dus zijn we aan het twaalfde en laatste nummer aanbeland. Opus nummer twaalf werd ‘The passion’ gedoopt, en om het af te leren is het dubbel zo lang als de andere creaties uit het oeuvre van IT’S A FINE DAY. Je kan het lied hieronder beluisteren. Wie graag meer wil horen kan op Soundcloud het gehele jaarproject beluisteren.

Facebook IT’S A FINE DAY