Jessie Ware in lente opnieuw live in België én Nederland? Concert in AB bevestigd

door Bart Somers

Afgelopen weekend stond Jessie Ware op een uitverkocht London Calling in Paradiso, op 24.11 speelt ze in een bomvolle ABClub. De carrière van de jonge Engelse, nog net geen 30 is ze, nam de afgelopen maanden een erg grote sprong in de juiste richting.

‘Wildest Moments’ is een klassesingle die bewees dat mensen als Jack Peñate en SBRTK niet zomaar vol lof waren over Jessie Ware. Haar debuut ‘Devotion’ is een eclectische verzameling songs waarin ze de ultramoderne feel van downtempo R&B en Britse elektronica combineert met een dosis melodrama van klassieke popsterren als Sade en Whitney Houston. Jessie hierover: “I wanted to combine electronic with a more classic songwriting. I didn’t want it to feel too ‘of now, so that’s why I went back to beats and grooves of things I loved before, like Prince and Chaka Khan and Grace Jones.”

In de lente van 2012 gaat Jessie Ware opnieuw toeren. Op 30.03 houdt ze opnieuw halt in de AB, deze keer in de grote zaal. Klik hier voor tickets en verdere info. Een nieuwe Nederlandse datum is momenteel nog niet bekendgemaakt, al zal die ongetwijfeld ook snel volgen. Hou de website van de zangeres dus in de gaten.

Album verdeeld door Universal Music