Julia Stone – By The Horns: soloalbum te koop vanaf 25 mei

door Bart Somers

Er komt geen nieuw werk van het Australische Angus & Julia Stone dit jaar. Zij volgen hun betoverend mooie album ‘Down The Way’ uit 2010 op met elk een eigen soloplaat.

‘By The Horns’, het soloalbum van Julia Stone, verschijnt op vrijdag 25 mei. Het is Julia’s tweede soloalbum na het vorig jaar verschenen ‘The Memory Machine’. Het album werd geproducet door Thomas Bartlett & Patrick Dillett (Antony and the Johnsons, David Byrne, The National, Martha Wainwright).

Op ‘By The Horns’ wil Julia Stone haar unieke zangstem combineren met onder meer drumcomputers, subtiele piano-aanslagen en strijkers. De eerste single, ‘It’s all Okay’, is al verschenen op YouTube en verklapt iets over het geluid van de plaat: folky, bezwerend en duisterder dan haar albums met Angus Stone. Een opvallende cover op het album is die van The Nationals ‘Bloodbuzz Ohio’. Bryan Devendorf, drummer van The National, speelde zijn drumpartij zelf opnieuw in.

Tracklisting
1. Let’s Forget All the Things That We Say
2. Bloodbuzz Ohio
3. It’s All Okay
4. I’m Here, I’m Not Here
5. Justine
6. Break Apart
7. With the Light
8. I Want to Live Here
9. By the Horns
10. The Line That Ties Me

Over Julia Stone
Julia Stone werd bekend als helft van het duo Angus & Julia Stone. Samen met haar broer stal Julia de harten van muziekminnend Australië met subtiele pop folk, bloedmooie samenzang en verfijnde arrangementen. De single ‘Big Jet Plane’ ontketent een wereldwijde doorbraak in 2010 met onder meer ook in België zeer lovend onthaalde concerten in de Ancienne Belgique, het Koninklijk Circus en Gent Jazz.

Het bijhorende album ‘Down The Way’ was in Australië het best verkochte album van een lokale artiest in 2010. Het haalde 3x platinum en won de ARIA (Australian Record Industry Award) voor Album van het jaar én Single van het jaar.

Julia Stone website

Album verdeeld door EMI