Kaiser Chiefs volgend jaar 2 keer live in Nederland, nog geen concert in België bevestigd

door Bart Somers

De Britse indierockband Kaiser Chiefs komt begin 2013 naar Nederland. De heren staan op 7 februari in Corso Rotterdam (Rotown op locatie) en op 8 februari in Tivoli Oudegracht. De Kaiser Chiefs bestormden de afgelopen jaren de internationale hitlijsten met onder andere ‘I Predict a Riot’, ‘Ruby’ en ‘Everyday I Love You Less and Less’.

Het begon voor de Kaiser Chiefs allemaal met de zelf uitgebrachte single ‘Oh My God’, die de band een mooi platencontact opleverde. Stephen Street (van onder meer Blur en The Smiths) produceerde hun debuutplaat ‘Employment’ (2005) waarvan drie miljoen exemplaren over de toonbank vlogen. Met sneltreinvaart bewezen de heren, onder leiding van de dynamische Ricky Wilson, dat ze ook live kunnen zorgen voor een uitbundig feest.

Inmiddels heeft de uit Leeds afkomstige band vijf studioalbums op hun naam staan. Eerder dit jaar verscheen hun compilatiealbum ‘Souvenir: The Singles 2004–2012’. De dikke gitaren, frivole keyboards en vlotte teksten van Kaiser Chiefs zullen ook in 2013 de zalen op hun kop zetten. Voorlopig kondigden 2 Nederlandse zalen een bezoek van de Engelse rockers aan. België blijft momenteel op zijn honger zitten.

Donderdag 7 februari – Corso (Rotown op locatie), Rotterdam
Vrijdag 8 februari – Tivoli Oudegracht, Utrecht

Zaterdag 27 oktober 10:00 uur begint de voorverkoop voor beide shows. Meer informatie hierover via www.tivoli.nl en www.rotown.nl.