Kensington, Rhinos Are People Too en Kalisto Bay op 1 februari live bij 014 in Zaal Den Bond te Turnhout

door Bart Somers

Op 1 februari komt de in Nederland erg populaire band Kensington naar Turnhout. Het zal het enige concert zijn in de Benelux van hun Europese tournee die op 19.01 start in Hamburg en de groep twaalf concerten lang naar Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en België brengt. Ze scoorden al een grote hit met de cover van Ben Howards ‘Keep Your Head up’ en momenteel is ‘Home Again’ de tweede meest gedraaide single op Q Music. Reken daarbij nog een optreden op de MTV Award show én een MTV Award voor beste Nederlandse band en een nominatie voor beste Centraal-Europese act en je weet dat Kensington een grote naam is op dit moment. Hun optreden in De Bond is dus een buitenkans voor muziekliefhebbers in en buiten Turnhout om ze live aan het werk te zien.

De Turnhoutse concertorganisatie 014 maakt een droomstart mee. Op 15 oktober haalden ze Mister and Mississippi naar het Gevolg. Die groep schitterde eerder dit jaar nog op Lowlands, en trapte de concertreeks van 014 af voor een volle zaal. Voor het tweede concert van 014 slaagt de organisatie er dus opnieuw in om een grote naam naar Turnhout te halen. De ticketverkoop loopt ook nu weer als een trein.

“Kensington gaat een aantal muzikale topbestemmingen aandoen voor hun Europese tournee zoals Berlijn, Zurich, Stuttgart, Keulen en Hamburg. We zijn dan ook heel trots dat ze voor hun enige optreden in de Benelux voor Turnhout hebben gekozen”, zegt organisator Toon Otten. “We slagen zo in het opzet van 014: een kwalitatief hoogstaande programmatie brengen voor een internationaal publiek”.

Het optreden vindt plaats op 1 februari in Den Bond, waar zo’n 600 bezoekers binnen kunnen. Wie tickets wil, moet blijkbaar snel zijn. “De ticketverkoop loopt als een trein, naast een hele hoop Vlamingen en Nederlanders hebben fans uit verscheidene landen ontdekt dat ze op 1 februari in Turnhout moeten zijn”.

Concertorganisatie 014 is intussen hard verder aan het werken om nog meer muzikale hoogstandjes naar Turnhout te brengen. “Binnenkort kunnen we nog meer nieuws brengen, lacht programmator Waldo Toelen, als je op de hoogte wil blijven, moet je zeker onze Facebook-pagina in het oog houden”.

Tickets voor en verdere updates over de activiteiten van deze Turnhoutse concertorganisatie vind je op de Facebook-pagina van 014.

Website Kensington