Klinkers 2013 in Brugge – Tom McRae, Billy Bragg, Wovenhand, Douglas Firs en veel meer

door Tiffany Devos

Klinkers is een brok cultuur in de historische binnenstad van Brugge. Zo omschrijven de organisatoren het festival zelf, maar ook volgens ons ziet die brok er goed uit. Tussen 26 juli en 10 augustus vormt de Brugse binnenstad het decor voor muzikale snoepjes en andere culturele gebakjes. Zo kan je bijvoorbeeld op het binnenplein van het Gruuthusemuseum terecht voor KLINKERS INTIEM, een concertreeks met Tom McRae, Mùm, Cuca Roseta, Compania Flamenca Maria Juncal en Accademia Del Piacere (i.s.m. MaFestival).

Op de Burg presenteren ze dan weer een aantal grotere én gratis openluchtconcerten. Onder andere Billy Bragg, Wovenhand en ‘t Hof Van Commerce kan je daar live gaan bekijken. Ook de nieuwkomers komen zich bewijzen tijdens de Ethias Sessions. Daar staan bijvoorbeeld Douglas Firs en Submotion Orchestra geprogrammeerd.

Naast muziek is er op Klinkers ook heel wat lekkers te beleven zoals comedy en een openluchtbioscoop. Voor het volledige programma en verdere info kijk je best op de website van Klinkers.