Klomppop op 17 mei in Ovezande – gezelligheid en onder andere Band Of Skulls en School Is Cool

door Andre Joosse

Het zijn vaak de kleine festivals waar de gezelligheid te vinden is. Zo ook in Ovezande: op een half uur van de Belgische grens is er op Hemelvaartsdag donderdag 17 mei het festival Klomppop. Editie 32 alweer, en zeker niet de minste. Dit jaar worden de podia die verdeeld zijn over twee circustenten gevuld met een diversiteit aan interessante acts.

Het festival opent al om 13.00 uur met lokaal talent. De aftrap wordt gegeven door Steady New Sounds, dat deze plaats te danken heeft aan het winnen van een talentenjacht. Ook uit de regio komen A Generation After (rock/stoner), Capital Sentimental (space rock met sax) en The Venues (indierock), drie bands die zeker de moeite zijn om op tijd naar Ovezande te trekken.

De affiche loopt over van de verschillende genres, zo zien we in het stevige rockwerk John Coffey en Automatic Sam. Hiphop is er van de meest geliefde Pool in Nederland; Mr Polska en pop van Anny! en Eva Auad. Voor de zware metalen is het Brabantse Textures uitgenodigd.

Voor de liefhebbers van indie is er uiteraard ook genoeg te genieten. Hoge verwachtingen hebben we van Hunting The Robot. Deze jonge gasten, gemiddeld rond de 17 jaar, maken dansbare indierock. Denk aan bijvoorbeeld Bloc Party.
School Is Cool behoeft eigenlijk geen introductie. Na het winnen van Humo’s Rock Rally twee jaar geleden zijn ze een vaste gast op vele festivals. En terecht, hun opzwepende combinatie van folk en indierock is altijd een feestje. De band barst van de energie en kan dat als geen ander dit op het publiek overbrengen.
Kensington zal ons trakteren op onvervalste britpop. De band uit Utrecht brengt binnenkort zijn tweede album uit, de opvolger van het succesvolle ‘Borders’. Sterke songs met een gezond vleugje arrogantie.

Hoofdact van Klompop 2012 is Band Of Skulls. Rond 15.30 uur zal deze Engelse rockband het podium betreden. De grote doorbraak realiseerden ze in 2009 met de hit ‘Death By Diamonds And Pearls’ van hun debuut ‘Baby Darling Doll Face Honey’. Begin dit jaar kwam hun tweede full-length cd uit. Met ‘Sweet Sour’ touren ze met The Black Keys Europa rond en staan ze op diverse festivals.

Hekkensluiters van het festival zijn de Canadees David Gogo en In Search Of A Rose. Bluesgitarist David Gogo trad in het verleden onder meer op met B.B. King en ZZ Top. Slotact op Klomppop is elk jaar een band waarbij het dak eraf gaat. In Search Of A Rose staan garant voor een avondje folkpunk in de stijl van The Pogues en The Levellers. Met dat feestje moet het goed komen.

Meer informatie over Klomppop is te vinden op www.klomppop.nl. Daar is voor 20 euro een ticket te bestellen, aan de kassa ligt de entree 5 euro hoger. Er is ook een camping.

Op 20 mei is er in datzelfde Ovezande het straatfestival. De gezellige braderie en kindermarkt dienen als decor voor internationaal straattheater, clowns, steltlopers en een heuse poppenkast. Daarnaast is er een muzikaal programma, dit jaar weer in de intieme setting van het Witte Kerkje op het dorp en natuurlijk in de Klomppop tenten op het sportveld. Er zijn optredens van onder andere Rachel Louise, Het Zesde Metaal en de JP & Seegersessionband.