Brussels College verkiest vzw Brussels Expo boven Botanique als uitbater van Koninklijk Circus

door Thomas Konings

Vandaag bericht Bruzz dat het College van de Stad Brussel aan de Gemeenteraad heeft voorgesteld om het Koninklijk Circus te laten uitbaten door de vzw Brussels Expo. Dit nieuws wil zeggen dat de organisatie, die overigens ook al uitbater is van La Madeleine en Paleis 12, de voorkeur heeft gekregen op een samenwerking van de Botanique en nv Sportpaleis. Opvallend aan deze beslissing is dat de voorzitter van de vzw Brussels Expo, Philippe Close, ook in het College zetelt als schepen van toerisme.

Net daarom had de Raad van State vorig jaar al eens ingegrepen toen de stad haar concessiecontract met de Botanique beëindigde en plande om de uitbating over te laten aan Close’s vzw. De openbare uitbesteding die daarop volgde heeft dus niet veel uitgehaald voor de Botanique, die samen met nv Sportpaleis alsnog het Koninklijk Circus onder z’n hoede probeerde te houden. De vzw Brussels Expo kreeg het College volgens schepen Mohamed Ouriaghli achter zich “op basis van de kwalitatieve selectie van de inschrijvers en de formele en materiële analyse van de offertes.”

Nu moet de Gemeenteraad deze analyse van het College nog goedkeuren. Uit politieke hoek en op sociale media klinkt alvast kritiek op de onafhankelijkheid van de jury en het monopoliseren van de concertenmarkt door de stad.