Le Guess Who? 2011 van 24 tem 27.11 – Julien Mier en 4 andere niet te missen acts

door Jort

Vanaf donderdag 24 november vult de binnenstad van Utrecht zich weer met goede muziek. In het kader van Le Guess Who? (info & tickets) zullen Nederlandse en internationale indiebands van de bovenste plank gedurende vier dagen optredens geven in de verschillende popzalen van Utrecht.

Het jaarlijkse festival heeft ook dit jaar weer tientallen veelbelovende acts weten te strikken opdat zowel de nieuwsgierige luisteraar als de doorgewinterde muziekliefhebber een lang weekend zijn hart kan ophalen aan vernieuwende en prikkelende muziek. Uiteraard zal het voor de trouwe Indiestyle-lezer geen verrassing zijn dat we vertrouwde gezichten als Suuns, Zola Jesus en Fool’s Gold van harte aanraden. Daarom tippen we vandaag vijf obscure bandjes die zomaar eens tot grote verrassingen zouden kunnen uitgroeien.

Nurses (24 oktober, EKKO): deze formatie uit Idaho Falss (VS) maakt psychedelische indie rock met een melancholisch randje. Dit jaar verscheen hun derde plaat ‘Dracula’ waarmee de mannen tevens bewezen een neus te hebben voor catchy popliedjes. Tel daarbij op dat zanger Aaron Chapman een lekker uitgeknepen stemgeluid heeft, en je begrijpt dat je Nurses zeker niet mag overslaan.

Julien Mier (24 oktober, dB’s): deze Nederlandse producer maakt deel uit van de Hollandse Nieuwe-avond in dB’s waar óók beloften Cosmo V en April zullen optreden. Julien Mier leverde met ‘As It Is’ een stevige hit af waar James Blake nog een puntje aan kan zuigen. Dat wordt zonder meer een feestje.

Anika (25 oktober, Tivoli De Helling): lo-fi’er dan dit wordt het niet. Anika maakt popliedjes die tot op het bot van ieder stukje productie ontdaan lijken. Wat overblijft zijn ruwe, sfeervolle liedjes die desondanks niet uit je hoofd te krijgen zijn.

Still Corners (26 oktober, Tivoli Oudegracht): deze van oorsprong Londense band speelt sfeervolle muziek die memoreert aan de zwoele indie pop van Beach House. Hun eerder dit jaar verschenen debuut ‘Creatures Of An Hour’ is een kleurrijke verzameling van romantische liedjes, dus dat wordt gegarandeerd heupwiegen.

Marissa Nadler (27 oktober, Tivoli De Helling): je moet er vroeg bij zijn voor dit concert (14u15), maar dat is het dubbel en dwars waard. Nadler maakt breekbare, intieme indie pop. Dat hebben we wel vaker gehoord natuurlijk, ja, maar het is wel erg moeilijk niet gecharmeerd te zijn door haar prachtige stem en sympathieke voorkomen.

De volledige line up, tickets en andere nuttige informatie vind je op de Le Guess Who? website