Le Guess Who? 2015 pakt uit met Sunn O)))-programma, Deerhunter, Destroyer e.a.

door Thomas Konings

Le Guess Who? doet je vanaf vandaag weer geregeld watertanden en dromen met een fantastische line-up, alleszins dat is toch wat we na de vorige editie en bij de eerste namen voor deze editie verwachten. Annette Peacock, Magman, Julia Holter, The Crazy World of Arthur Brown,  Einheit Brötzmann en Aluk Todolo treden op in een programma dat gecureerd wordt door de legendarische droneband Sunn O))).

Daarnaast pakt het festival voor haar eigen programma uit met kleppers van formaat: Deerhunter zal er zijn, Destroyer zakt naar Nederland af, Mirel Wagner, The Necks en Bo Ningen zijn van de partij, Lotic en Shabazz Palaces zorgen voor uitstapjes naar andere genres (en werelden) en de legendarische krautrockband Faust speelt op Le Guess Who? Verder stelt Adrian Sherwood het project ‘At the controls x3’ voor (inclusief een live dub mix van een optreden van postpunkband Disappears) en presenteert Kaki King haar multimediaperformance ‘The neck is a bridge to the body’.

Le Guess Who? Festival combineert hedendaags, opkomend talent met legendarische, unieke artiesten in een setting die de stad Utrecht verlicht. In 2015 vindt het festival plaats van 19 tot en met 22 november in meer dan vijftien locaties in de binnenstad van Utrecht, van kerken en galerieën tot popzalen. Info & tickets vind je op de site van het festival.