Leffingeleuren 2013 – line up lost reeks namen, o.a. The Horrors, Arno, Daan en Still Corners bevestigd

door Bart Somers

Nog ruim drie maanden duurt het, vooraleer het zomerafsluitende muziekfestival Leffingeleuren zich aandient, maar de voorbereidingen zijn wel al volop bezig. Zo begint ook de affiche stilaan vorm te krijgen. De eerste 14 namen zijn alvast een voorproefje van wat er allemaal zal te zien zijn. Zoals de voorgaande jaren bestaat de line-up uit een mix van internationale toppers, Belgische headliners, exclusieve cd-voorstellingen, jong en fris talent, undergroundhelden en nog meer. In totaal staan er zo’n 35 namen op de verschillende podia, in de komende weken worden de ontbrekende vakjes voor 13, 14 en 15 september ingevuld.

De eerste reeks namen
Squarepusher (uk) – exclusief concert, audio & visual liveshow
Tiga (can) – dj-set
Arno
Daan
The Horrors (uk)
AmenRa
Steak Number Eight
A Place To Bury Strangers (us)
Au Revoir Simone (us) – cd-voorstelling ‘Move In Spectrums’, begin september uit op Moshi Moshi.
Cayucas (us) – debuut ‘Bigfoot’ net uit op Secretely Canadian
Still Corners (us) – nieuwe cd ‘Strange Pleasures’ net uit op Sub Pop
Jacco Gardner (nl)
Strand Of Oaks (us)
The Spectors – winnaar Verse Vis

De voorverkoop start half juni. Meer info vind je via www.leffingeleurenfestival.be.

Leffingeleuren vindt plaats in het dorpscentrum van Leffinge, in de schaduw van de gerestaureerde kerk. Het hoofdpodium staat in de concerttent, verder zijn er optredens in Zaal en Café De Zwerver.
Leffinge is een deelgemeente van Middelkerke en ligt op 6 km van Oostende. Het festival is makkelijk bereikbaar via afrit 5 op de E40. Met het openbaar vervoer is er de kusttram en de trein tot in Oostende, aansluitend zijn er bussen van De Lijn naar Leffinge. Er is een festivalcamping.