Les Nuits Botanique 2012 – data gekend, line up met oa The Rapture en Baxter Dury

door Bart Somers

Les Nuits, in 2012 toe aan de 19e editie, loopt van 11 tot 20 mei. De ingrediênten? Een unieke locatie en een programmatie met een dijk van een reputatie. Les Nuits is volgens de mensen van Botanique dan ook de echte opener van een druk festivalseizoen. (volledige info & tickets)

Een festival waarbij ontdekking en versterking van muzikale carrières een topprioriteit is. Bewijs hiervan, de eclectische programmatie die uiterst open staat voor nieuwe trends mét kwaliteit. Les Nuits wil overigens ook een staalkaart zijn van de concertagenda doorheen het jaar. In het Koninklijk Circus, de Chapiteau, de Orangerie, de Rotonde en het Museum (Grand Salon) kan je terecht voor al dat moois van vandaag en (over)morgen.

De eerste namen die het programma sieren zijn al bekend. Springen er momenteel al uit: The Rapture (11.05), Frànçois & The Atlas Mountains (12.05), Great Mountain Fire (15.05), Mariee Sioux (16.05), Woodkid (17.05) en Baxter Dury (17.05). Botanique kennende, mogen we ons de komende weken nog aan een vloot nieuwe namen verwachten. Op de website van Botanique kun je terecht voor tickets en frequente updates.