Les Nuits Botanique 2012 – de tips van Kris Mouchaers (Botanique & 22tracks)

door Bart Somers

Voor de 19de editie van Les Nuits ontbreken misschien de echte grote namen, maar dat moet volgens ook niet het sterkste punt van de Botanique zijn. Hoewel alle kaarten voor kleppers als Django Django en Perfume Genius al een tijd de deur uit zijn, staan er een hoop concerten op het programma waarvoor je wel nog een ticket kunt kopen. Wie is er beter geplaatst dan Kris Mouchaers, mede-samensteller van de indie/rock-playlist bij 22tracks en werkzaam bij Botanique, om ons enkele tips te geven?

“Op zaterdag 12 mei speelt Spain de integrale versie van zijn ‘The Blue Moods Of Spain’. Gezien dit een groep is die niet zo vaak toerde, is dit voor de oudere generatie een buitenkansje. Diezelfde dag speelt ook Neil Hannon van The Divine Comedy zijn beste songs solo, ik was erg onder de indruk van zijn laatste concert in een uitverkochte Orangerie.

Ik kijk ook uit naar de DFA Label Night op dinsdag 15 mei en in het bijzonder naar Planningtorock. Een van de meest veelzijdige artiesten van het moment, Woodkid, komt op 17 mei en is ook een absolute aanrader.

Verder zijn zowat alle bands in de Rotonde meer dan de moeite om te ontdekken. Ik noem Electric Guest op 20 mei, King Krule op 18 mei en Citizens! met de hymne van Les Nuits 2012 ‘Here We Are’ (bekijk hier de clip) op 19 mei.

Op die manier kan ik blijven doorgaan. De belangrijkste tip is misschien wel: durf je te laten verrassen, vertrouw op de goede smaak van Botanique en programmator Paul-Henri Wauters. En koop sowieso zeker een ticket voor gelijk welk ‘Grand Salon De Concert’-concert. Check bovendien wat Bonom heeft aangevangen met de muren van de Rotonde.”

Les Nuits vinden in 2012 plaats van 10 tot en met 21 mei. Klik hier voor tickets, de volledige kalender en verdere info.

Klik hier voor de Indie/rock-player van 22tracks.