Les Nuits Botanique 2014 – Een vooruitblik op de Nuit Belge met o.a. School Is Cool, Amatorski en Coely

door Bart Somers

La Nuit Belge is de laatste jaren uitgegroeid tot een vaste waarde op Les Nuits Botanique en bij uitbreiding in het volledige Belgische muzieklandschap. Elk jaar kan je op deze avond getalenteerde Belgische bands ontdekken.

Op 21 mei aanstaande bevat het programma groepen die al een gevestigde waarde zijn in België, zoals School is Cool, Madensuyu, Amatorski en MLCD. Daarnaast is La Nuit Belge ook de ideale gelegenheid om te ontdekken wat er over de taalgrens leeft, waarbij Carl et Les Hommes Boîtes, The Belgians, Robbing Millions, Vismets, Scarlett O’Hanna en Alaska Gold Rush zich tot aangename verrassingen kunnen ontpoppen. Op aanraden van Pukkelpop zette de Botanique ook Astronaute uit Hasselt op het programma. Tot slot kreeg de Antwerpse zangeres Coely een welverdiend plekje op de affiche.

De Botanique belooft een avond die garant staat voor een straffe Belgische programmatie. Voor deze gelegenheid kan je met slechts één toegangsbewijs deze twaalf groepen ontdekken in vier verschillende zalen. Na afloop kun je in Bota Café naar de gratis after party die Botanique samen met 22tracks organiseert, en waar Brett Summers zal instaan voor de beste indie- en rocksongs van vroeger en nu. Surf naar www.botanique.be voor tickets en verdere info.