Les Nuits Botanique 2015: datums nu al bekend

door Bart Somers

Vroeger dan gewoonlijk maakt de Botanique de datums voor de komende editie van Les Nuits bekend. In 2015 zal de Brusselse zaal tussen 10 en 17 mei weer een groot aantal opkomende en gevestigde talenten programmeren in en rond de Kruidtuin, en mogelijk ook in diverse andere steden, zoals dit jaar het geval was.

De duur van het festival wordt dus iets ingekort, van een dag of 11 naar 8 dagen, al zien we hierin niet meteen een reden tot pessimisme daar kwaliteit primeert boven kwantiteit. Dat de Botanique de neus aan het venster heeft, bewijst het grote aantal artiesten die er de voorbije maanden passeerden en die nu een nominatie in de wacht sleepten voor de Mercury Prize, oftewel de award voor het beste Britse album van het jaar. FKA twigs, Royal Blood, Bombay Bicycle Club en Jungle stonden recent op het programma, en Nick Mulvey komt binnenkort het beste van zichzelf geven.

Ben jij net als wij benieuwd wie er allemaal op Les Nuits zal spelen? Werp dan zeker regelmatig een blik op www.botanique.be.