Les Nuits Botanique poot Ólafur Arnalds neer in Bozar

door Milena Maenhaut

Op 13 mei speelt Ólafur Arnalds in het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten. Daar geeft hij een show in het kader van Les Nuits Botanique.

De IJslandse multi-instrumentalist en componist getuigde sinds het eerste album uit 2007 van een onvermoeibare creativiteit. Ólafur begon zijn muzikale expedities als drummer in metal-bands, maar gooide later de boeg om voor wat je met een contradictio in terminis avant-garde klassieke muziek zou kunnen noemen.

Vorig jaar bracht hij een ode aan IJsland met ‘Island songs’. De nummers werden opgenomen op zeven iconische plaatsen in Arnalds’ geboorteland. Daarmee trad hij in de voetsporen van landgenoot Sigur Rós, die datzelfde jaar in het kader van een ‘Slow TV’-project een virtuele reis door IJsland ondersteunde met vierentwintig uur muziek. De hoogtepunten van die compilatie zijn binnenkort beschikbaar op ‘Route one’. In augustus pakte Arnalds uit met een herwerkte editie van debuut ‘Eulogy for evolution’ uit.

Dit voorjaar vertrekt de producer op ‘All strings attached’-tour, waar Ólafur op de planken omringd wordt door een live-ensemble. Het strijkkwartet, de percussie, piano en synthesizers zullen zo een innovatieve kijk werpen op het repertoire van de artiest.

Kaartjes kan je kopen vanaf vrijdag 1 december om 10u via Bozar of Live Nation.