Limbomania 2011 – finale op 03.12 in Muziekodroom, finalisten gekend

door Bart Somers

De Limbomania/dj-mania voorronden zitten erop. Het publiek was fijn en vooral talrijk. In totaal bezochten zo’n 3.200 bezoekers één of meer van de Limbomania- of dj-mania voorronden.

Uiteindelijk werden de volgende 8 opmerkelijke bands en 8 dj’s geselecteerd voor de finale van Limbomania 2011, in alfabetische volgorde:

Limbomania

ASTRONAUTE Lo-fi, Folk Bree
CLOUDS ON ELEKTRICITY Postrock / Ambient Leopoldsburg
THE C.A.B. (crazy awesome band) Pop / amusementsmuziek Hasselt
MIDNIGHT DIRECTIVES Poprock Genk
POLAROID FICTION Rock Tongeren
SMILING INDUSTRIES Postpunk Lanaken
STATUE Psychedelica / Postrock Genk
WHEN HOPE ESCAPES Screamo/Hardcore Tessenderlo

Dj-mania

BASS BANGERS Electro / drum ‘n bass Lanaken
FAISAL Electronica / disco Lommel
FUZZÉ Drum ‘n bass Herk de Stad
GROWN SO UGLY Dubstep / house Borgloon
MISS POLSKA Electro / electroclash Leopoldsburg
NACHOS FOR THE EARLY RISER Electro / dubstep Riemst
RELENTLESS Electro / acid Hasselt
TRAUMETIK Dubstep / drum ‘n bass Hasselt

Opvallend is de grote verscheidenheid in genres. Bij de bands vind je alles van singer-songwriters over postpunk en postrock tot screamo. Bij de dj’s zit er snoeiharde drum’ n bass, electro en house. Verder vertaalt de verjonging in Limbomania en dj-mania zich ook in de finale. De gemiddelde leeftijd bij bijna alle finalisten is 20 jaar of minder.

De finale
De finalisten kun je zien, horen, voelen tijdens de Limbomania finale die plaats vindt op zaterdag 3 december vanaf 19u00 in Muziekodroom, Hasselt. Naast de finalisten serveren de organisatoren een hoop randanimatie. Meer info hierover vernemen we de komende weken. hou dus www.limbomania.be in de gaten

Battle Of The Bands
Voor wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen tot 3 december hebben we goed nieuws. Op donderdag 10 november spelen alle finalisten (bands én dj’s) gratis en voor niks ten dans verdeeld over een aantal cafés in de Hasseltse binnenstad (Café Café, Carpe Diem, Cambrinus, en The Zoo).