Limbomania 2013 – preview finale in de Muziekodrooom op 30.11

door Pieter Malliet

Het is weer zover. De provinciale muziekwedstrijden werken volop toe naar hun hoogtepunt. De voorhoedegevechten zijn gestreden, het kaf werd (hopelijk) van het koren gescheiden en de messen worden druk geslepen met het zicht op een ultieme krachtmeting. Binnenkort komen we te weten welke ontluikende talenten overvloedig kansen zullen krijgen als voorprogramma en wie eventueel het potentieel bezit uit te groeien tot vaste waarde. Wij blikken alvast kort vooruit op de finale van Limbomania.

1. Claudia GuarraciLuisteren

Haar erg commercieel gerichte mix van electropop, gladde poprock en R&B is nu niet meteen ons ding. We zijn ook verre van wild van Guarraci’s versie van Sam Browns ‘Stop’, al katapulteert het origineel ons in gedachten regelrecht terug naar onze ondertussen rotgeïdealiseerde kindertijd.

2. PiquetLuisteren

Doodbrave, licht dialectisch Nederlandstalige poprock die een plaatsje ambieert in de playlist van Radio 2 ergens tussen Hannelore Bedert, Rosbos en Eva De Roovere in. Misschien weten deze Hasselaars live te overtuigen, maar hun opnames laten ons niet meteen naar meer snakken.

3. SabenaLuisteren

Groovy electropop met Afrikaanse invloeden. Met de vinger aan de pols van de tijdsgeest weet producer Anton best hoe een nummer in elkaar te steken, en vond hij in het exotische vocale duo Charlotte en Prince een veelbelovende match. Het trio schopte het met het catchy ‘Ur eyes’ al tot De Afrekening.

4. Evil InvadersLuisteren

Met hun complexloze speedmetal belooft dit drietal voor de ruigere noot van de avond te zorgen. Ze bezitten de technische bagage om je overtuigend mee te nemen de begindagen van Metallica, Iron Maiden en Megadeth.

5. BenefactorsLuisteren

Dit prille combo brengt melodieuze gitaarrock die teruggrijpt naar de jaren 90. Op hun Soundcloud vinden we enkele ruwe demonummers terug die best wel wat potentieel verraden.

6. Six HandsLuisteren

Afgaande op hun eerste ep knutselden deze jongelui een erg energieke, instrumentale mix van postrock, math en jazzrock in elkaar. De band is technisch duidelijk erg onderlegd en weet met behulp van wat samples ook zonder zang de aandacht behoorlijk vast te houden.

7. BearskinLuisteren

Het vijftal uit Lommel liet vorig jaar op ons al een goede indruk na met hun titelloze debuutplaat. We hoorden onder andere echo’s van The National en Godspeed You! Black Emperor en hadden niets dan lof voor de donkere vocalen van Sam Geraerts.

8. LonglostLuisteren

Met hun embryonale postrock zagen we dit trio deze zomer overtuigend Rock Herk op gang trappen. Gebruik makend van loops en samples integreerde de band onder meer metal, noise en zelfs dreampop in hun set zonder ergens geforceerd over te komen. We rekenen hen zeker tot de kanshebbers.

Limbomania website