Lip Service en Hulder geven startschot van De Beloften 2017

door Joppe Peeters

Op 27 april wordt in Charlatan de aftrap gegeven van het Gentse muziekconcours De Beloften 2017. Bands kunnen zich vanaf die dag inschrijven (via vi.be) en dat wordt naar goede gewoonte gevierd met gratis optredens van laureaten van de vorige editie. Dat zijn Hulder, die de publieksprijs kregen, en Lip Service (de nieuwe gedaante van het ter ziele gegane Momma Said So) die de wedstrijd wonnen. Vervolgens is er nog Rebel Rebel, het rock-‘n’-roll feestje van Charlatan.

Kasper Cornelus van Lip Service geeft uitleg bij die nieuwe naam: “Er is veel veranderd sinds we in de middelbare school zijn gestart met Momma Said So. Onze sound is veel directer geworden en dat valt nu moeilijk te rijmen met Momma Said So. Daarom kozen we ervoor om met Lip Service een nieuwe start te maken”. Op nieuw werk van de groep is het nog even wachten maar “dat komt er snel aan. De opnames zijn al achter de rug”, belooft Cornelus.

Inschrijven voor De Beloften 2017 kan tot en met 31 juli via vi.be. Op 16 september vechten 6 groepen in de finale uit wie deze veertiende editie van de wedstrijd op zijn naam mag schrijven.

Foto door Gert-Jan De Baets, Genthology.