London Calling 2012 – tickets editie 18 en 19 mei te koop

door Bart Somers

Op donderdag 22 december begint de voorverkoop van de passe-partouts van de eerste editie van het London Calling festival in 2012. Het festival vindt plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 mei (info & tickets). De eerste bevestigde artiest is King Krule.

Op de laatste editie van vorig jaar bleek London Calling wederom de ideale plek om in vroeg stadium nieuwe, spraakmakende alternatieve bands te ontdekken. Ieder jaar presenteert de BBC een lijst met de meest veelbelovende muzieknamen voor het komende jaar. De belangwekkende lijst: The Sound of 2012 Longlist, is reeds gepubliceerd en London Calling bleek maar al te goed op de hoogte te zijn van de bands-to-watch, want maar liefst vijf namen speelden afgelopen jaar al in Paradiso op London Calling.De voorspellende blik van het festival haalde Dry The River, Friends, Spector, Jamie N Commons en Azealia Banks binnen. Dat zal tijdens de eerste editie van 2012 niet anders zijn. De eerste naam die het festival bekend maakt is namelijk het aanstormende talent King Krule.

King Krule is een zeventienjarige singer-songwriter uit London. Zijn echte naam is Archy Marshall en vorig jaar heette hij heel even Zoo Kid maar nu dus King Krule. Dit superhippe fenomeen ziet er met zijn rode haar en babyface al even bijzonder uit als de muziek die maakt. Beïnvloed door Chet Baker, Django Reinhardt, Ian Dury en Gang Starr versmelt hij – met zijn donkere stem, jazzy akkoorden en vervreemde laptopelektronica – muziekstijlen als jazz, rockabilly, dub, hiphop, en soul. Een debuutalbum is er nog niet maar met een aantal singles en een titelloze ep op zak is King Krule op het moment dé artiest die elke zichzelf respecterende muziekblogger in de gaten houdt.

London Calling
Datum: vrijdag 18 mei en zaterdag 19 mei
Aanvang: 18:30
London Calling Passepartout 18 & 19 mei
Entree 35,- excl. lidmaatschap

Voorverkoop vanaf donderdag 22 december
London Calling is onderdeel van Indiestad