London Calling op 2 en 3 november – The Joy Formidable en 3 andere nieuwe namen

door Bart Somers

Er zijn weer vier mooie namen bekendgemaakt voor London Calling 2012 deel 2. Op vrijdag 2 november komen The Joy Formidable, Gravenhurst en Haim en op zaterdag 3 november wordt Opossum aan de line-up toegevoegd. Eerder werden al negen namen bekendgemaakt, waaronder The Walkmen, Jessie Ware en Wild Nothing. We stellen je de nieuwe bevestigingen voor in de woorden van de organisatoren.

The Joy Formidable
The Joy Formidable is een trio uit Wales dat sinds 2008 alsmaar groter wordt. Qua populairiteit en qua songs en sound. Zo is de debuutsingle ‘Austere’ uit 2008 een fris sixties shoegaze nummer terwijl het nieuwste nummer ‘Wolf’s Law’, dat net uit is, een heus indie-anthem in wording is. NME schreef: “The Welsh trio moves on from their luscious dream-pop to fully embrace stadium-heavy epicness.“ Klaar voor het stadion dus, maar eerst nog even naar London Calling.

Gravenhurst
Gravenhurst is het pseudoniem van Nick Talbot, een singer-songwriter uit Bristol die – sinds hij in 2004 debuteerde met ‘Flashlight Seasons’ – fantastische dromerige akoestische (f)luisterliedjes schrijft waarin plotsklapse noisy uitbarstingen zitten. Dit jaar bracht hij het album ‘The Ghost in Daylight’ uit via het Warp label. Een album met wonderschone nummers vol prachtige arrangementen.

Haim
Haim uit Los Angeles bestaat uit de drie charmante zusjes Danielle (uit de band van Julian Casablancas), Alana en Este Haim en de heer Dash Hutton, die zich live over de drumkit ontfermt. Haim maakt zomerse, zorgeloze indiefolk vol groovende en ritmische loopjes, bijna richting R&B. The Guardian verdenkt Haim van inspiratiebronnen als The Rolling Stones en Stevie Nicks, maar noemt ook geheel terecht Aaliyah en En Vogue. Op het bekende South By Southwest festival was deze band een van de hoogtepunten, en ongetwijfeld ook op London Calling.

Opossum
Opossum is het meest recente project van muzikale duizendpoot Kody Nielson, bekend van bloghypes Unknown Mortal Orchestra en The Mint Chicks. De Nieuw-Zeelandse band maakt rammelende 60’s psych-pop, eigenlijk een logisch vervolg op de eerdere bands van Nielson. ‘Electric Hawaii’ is het debuutalbum van Opossum en staat vol funky en psychedelische jams, perfect om bij weg te dromen. Muzikaal gezien zit Opossum ergens tussen de nonchalante folkpop van Beck en de voortkabbelende droommuziek van Air in.

Voor tickets, de volledige line-up van London Calling en verdere info kun je terecht op www.londoncalling.nl. Er zijn zowel dagkaarten als passe-partouts voor beide data.