Lou Reed – From VU to Lulu in juni live in Brussel (AB), Amsterdam en Lille

door Bart Somers

“Favourites and hits!” antwoordt Lou Reed op de vraag wat er op zijn setlist zal staan tijdens zijn nakende Europese tour. En die werd ‘From VU to Lulu’ gedoopt. Op vrijdag 15 juni houdt de tour halt in de AB te Brussel (info & tickets). Verwacht je aan een klassieke Lou Reed-set met songs die zijn hele carrière overspannen.

Van de legendarische periode van The Velvet Underground vanaf de jaren zestig tot materiaal uit zijn klassieke albums uit de jaren zeventig als ‘Transformer’ en ‘Berlin’. En wat te denken van songs uit zijn meesterwerk ‘New York’ (een van de favorieten van de AB-crew) eind jaren ’80? Mogelijk krijgen we ook classics te horen uit albums van de jaren ’90 als ‘Magic And Loss’ en uiteraard ook ‘Songs For Drella’ (zijn verbroedering met John Cale).

Eén ding is zeker: klassiekers heeft de man genoeg om een opwindende setlist samen te stellen die muziekgeschiedenis zal uitademen. Even vast staat dat het een uitgelezen kans is om Lou Reed in een kleine zaal als de AB op een meter van je neus te zien performen. Lou Reed speelt in juni ook in Lille en Amsterdam. Een overzichtje:

12.06 L’Aéronef, Lille – info & tickets
14.06 Heineken Music Hall, Amsterdam – info & tickets
15.06 Ancienne Belgique, Brussel – info & tickets

Lou Reed website