Lowlands 2013 – Line up lost eerste namen, tickets te koop vanaf morgen

door Jacky Ypzsilon

Je kunt het je nu misschien nog nauwelijks voorstellen maar over een dik half jaar rennen festivalliefhebbers weer het grasveld op van het Nederlandse topfestival Lowlands. Vandaag losten de organisatoren de allereerste namen voor de editie van 2013, die loopt van 16 tot en met 18 augustus.

Voorverkoop start morgen
De kaarten voor Lowlands 2013 gaan op zaterdag 2 februari 2013 om 11:00u in de verkoop via lowlands.nl. Een Lowlandsticket kost dit jaar €185,- inclusief €10,- servicekosten, camping en pendelbus. Als je ook nog op bezoek wilt bij onze buren van Walibi Holland, dan kun je voor €22,- een upgrade kopen. Daarmee kun je tijdens Lowlands drie dagen naar het pretpark óf op één zelfgekozen dag in 2013 (behalve donderdag 15 augustus of maandag 19 augustus). Per transactie kunnen maximaal vier kaarten worden gekocht.

Ben je lid van CJP? Dan steek je zomaar €10,- korting in je zak! Er zijn 5.000 tickets met CJP-korting beschikbaar en als CJP-er kan je één ticket met korting kopen. Binnen dezelfde transactie is het mogelijk om nog één ticket voor de normale prijs bij te kopen. Dan hoef je dus niet opnieuw in de wachtrij.

Kijk voor alle gedetaileerde ticketinformatie en een goede voorbereiding nog even op lowlands.nl want daar vind je alles wat je nodig hebt. Op zaterdag 2 februari komen op lowlands.nl rechtstreekse links naar de juiste ticketshop te staan.

De eerste namen
De eerste namen zijn bekend. We stellen ze je hieronder voor in de woorden van de organisatoren.

Slayer: Hell awaits! En wat voor een: de nu al legendarische Lowlandsgehaktshow van niemand minder dan de keurslagers van de thrashmetal!

Alabama Shakes: Ja, schudden maar, met alles dat je lief is, op de dampende zuidelijke rock & soul van schuurspons Brittany Howard en haar mannen.

Disclosure (live): Op avontuur met de ontdekkingsreizigers van de dance: via 2-step, UK garage, deep house en dubstep zijn de jonge Londense broertjes aangeland bij soulvolle bass music.

Bullet for my Valentine: OK, op een bos rozen hoef je dus niet te rekenen bij deze metalcoremonsters uit Wales, maar hun liefdesbetuiging aan Lowlands (na de afzegging van 2011) bevalt des te beter!

Moderat: Modeselektor en Apparat zijn elk apart al Lowlandsveteranen. Maar onder de paraplu van Moderat hypnotiseert hun Berlijnse techno het meest, bleek al in 2009.

NJO Reich Ensemble: Een minimalmusicprimeur voor Lowlands: Steve Reichs ‘Music For 18 Musicians’, door de jonge orkestmusici van NJO ingestudeerd met de meester zelf. En hij komt mee ook!

The Lumineers: Indiefolk is hip, en dus zijn de spiksplinternieuwe Lumineers het ook. Hun eerste single was al een yokel van een hit, en ook jullie krijgen het niet uit je hoofd. Ho Hey!

Poliça: Post-R&B, droompop en elektronica kronkelen om elkaar heen bij deze melancholieke indie-outfit uit Minneapolis, opgetrokken rond de zilte zang van Channy Leanagh.

The Menzingers: Nog niet zo bekend als The Gaslight Anthem, maar lang zal dat niet duren. De al even rootsy punkrock van The Menzingers telt namelijk louter meezingers.