Lucius – Wildewoman: album te koop op 31.03, live in België en Nederland in april

door Bart Somers

De naam Lucius gaat al een hele tijd over de lippen, en vanaf 31 maart zal hun album ‘Wildewoman’ te koop zijn via alle vertrouwelijke kanalen in België en Nederland. Bovendien komt het gezelschap uit Brooklyn niet lang daarna naar Europa voor een reeks concerten.

De groep bestaat uit de twee zeer stijlvolle zangeressen Jess Wolfe en Holly Laessing en multi-instrumentalisten Andrew Burri, Peter Lalish en Dan Molad. Hun muziek wordt weleens omschreven als opzwepende liedjes met een rauw randje, die catchy en energiek klinken dankzij snerpende gitaren, dansuitlokkende percussie en pittige en dynamische samenzang. Door gebruik te maken van verschillende stemmen die dezelfde toon produceren en deze zo nu en dan af te wisselen met afwijkende timing en intonatie, heeft het vijftal mede hierdoor een eigen en opvallende sound weten te ontwikkelen.

Lucius live zien kan binnenkort in Brussel (Botanique, 05.04, info & tickets), Amsterdam (Paradiso, 08.04, info & tickets) en Utrecht (Tweetakt & Kaap, 13.04, info & tickets).

Lucius website

Verdeeld door PIAS