Magnus maakt een eindspurt met afscheidssingle, laatste ep en tour

door Milena Maenhaut

Begin dit jaar besliste Magnus, het electronica-kind van CJ Bolland en dEUS-frontman Tom Barman, om er een punt achter te zetten. Dertien jaar na debuut ‘The body gave you everything’ deelt de band vandaag een afscheidssingle ‘Look at us now’. Ook volgt er nog een laatste ep, een ‘best of’ – uitgave en een vaarweltour.

De voornaamste reden voor het aan banden leggen van Magnus is tijdgebrek. Barman is bezig met een tweede film, die op ‘Any way the wind blows’ volgt. In dat eerste cinemadebuut waren er reeds nummers uit Magnus’ debuutplaat te horen. Daarnaast heeft Barman ook ambities met TaxiWars en dEUS. Ook CJ Bolland wil meer tijd om andere projecten te ontplooien.

Sinds de release van tweede album ‘Where neon goes to die’ groeide het oorspronkelijke tweemans-project uit tot een volmaakte liveband met gitarist Tim Vanhamel (Millionaire), drummer Christophe Claeys (ex – Balthazar) en Joris Caluwaerts (STUFF.) op de toetsen. In die formatie speelde Magnus menig festivalgras kapot, zo passeerde de groep in mei nog op Les Nuits Botanique.

Magnus spurt naar de finish met een nieuwe ep die op 24 november uitkomt. Ook wordt er nog een ‘best of’ – selectie uitgegeven op 8 december en tot slot geven de veteranen een afscheidstournee, die data zijn nog niet bekend.

Het stoppen van Magnus betekent echter geen einde van de creatieve kruisbestuiving tussen Barman en Bolland. Zo blijft die laatste belangrijk voor onder meer de productie van dEUS en TaxiWars.

Beluister ‘Look at us now’ hieronder.