Manic Street Preachers in april verschillende keren live in Nederland en België

door Bart Somers

Goed nieuws van TRIX: de Manic Street Preachers, zonder twijfel één van de grotere Britse bands van de afgelopen twintig jaar, komen op 21 april concerteren in de Antwerpse zaal. Ook Nederland mag juichen want in de agenda van de groep staan ook Den Haag en Amsterdam genoteerd.

Met hits als ‘A Design For Life’, ‘If You Tolerate This Your Children Will Be Next’, ‘Your Love Alone Is Not Enough’ en het onverwoestbare ‘Motorcycle Emptiness’ drukten ze vooral in de tweede helft van de jaren ’90 mee hun stempel op de groeiende populariteit van de Britpop. Dit voor België exclusieve concert van de Welshmen zal hun eerste zaalshow in België zijn sinds 2002, toen ze de Brusselse AB deden vollopen.

De Manics bouwden in de UK veel bekendheid op met de wat ruigere en tekstueel scherpe eerste albums, maar pas na de mysterieuze verdwijning van gitarist en componist Richey James Edwards in 1995 volgde de doorbraak in Europa met de meer gepolijst klinkende albums ‘Everything Must Go’ en ‘This Is My Truth Tell Me Yours’. In 2010 verscheen met ‘Postcards From A Young Man’ alweer het tiende studioalbum waarover de band zegt dat het hun laatste gooi naar radiofaam is: “Dit is onze laatste poging tot massacommunicatie. We wilden altijd de mainstream infiltreren, maar ditmaal gaan we direct voor de radio.” Vorig jaar verzamelden ze op de dubbelaar ‘National Treasures’ vervolgens al de 38 door hen uitgebrachte singles. Met dit overzicht valt pas op hoeveel vlot meezingbare hits deze heren al bij elkaar schreven, en laat ze nu net een selectie van deze songs live spelen in TRIX op zaterdag 21.04.2012.

Manic Street Preachers spelen in april In Den Haag (18.04 – info & tickets), Amsterdam (19.04 – info & tickets) en Antwerpen (21.04 – info & tickets).

Manic Street Preachers website