Mark Kozelek, Mercury Rev, Cabaret Voltaire en meer naar Incubate 2015

door Thomas Konings

Vanmiddag maakte het Tilburgse festival de eerste namen bekend voor haar komende editie. Opvallend daarbij is de komst van Mark Kozelek (de man achter Sun Kil Moon), een optreden van Mercury Rev met orkest en de enige Benelux-show van Cabaret Voltaire (foto). Verder zijn ook Sun Araw, Factory Floor, Andrew Hung, Xosar, King Dude en Perc & Truss van de partij. De volledige lijst met aangekondigde bands en artiesten vind je op de site van het gebeuren.

Artistiek directeur Vincent Koreman zegt het volgende over de line-up: “Mensen kennen ons van bijzondere projecten die we afgelopen jaren deden. Dit bouwen we de komende jaren uit met meer bijzondere concerten, voorstellingen en projecten. We bieden zo een ervaring die je nergens anders kan vinden voor publiek en artiest, en zorgen dat Incubate uniek blijft. We merken dat artiesten en partners dit waarderen en hieraan mee willen bouwen. Sommigen artiesten die we vandaag aankondigen hebben zelfs hun vakantie omgeboekt, zodat ze op Incubate kunnen spelen op de manier zoals zij willen.”

De elfde editie van Incubate vindt plaats van 14 tot en met 20 september 2015 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Passe-partouts zijn vanaf nu verkrijgbaar via www.incubate.org. Een gelimiteerd aantal Early Bird-kaarten is verkrijgbaar voor 114,99 euro.