Melting Time – Eyes: nieuwe single met bijhorende videoclip in première

door Pieter Malliet

Tot veler (ja ook de onze) verbazing eindigde Melting Times Rock Rally-avontuur eerder dit jaar in de halve finale. Desondanks legde hun even overtuigende als explosieve passage hen geen windeieren. Met hun energieke postpunk wist het Lierse viertal namelijk zowel de aandacht van Soundboxes als Keremos te trekken waarbij ze respectievelijk een bookings- en managementcontract versierden.

Deze samenwerkingsverbanden resulteerden ondertussen in een binnenkort te verschijnen eerste single ‘Eyes’. Terwijl gitarist Mauro zich met een aantal ijzingwekkende achtergrondscapes afgewisseld met hier en daar een van spanning druipende, nog in een beheerst keurslijf gedwongen solo van meet af aan lijkt op te maken voor een spetterende finale, horen we boven een aan een primitief hypnotizerende baslijn opgehangen monotone kadans een typische in de jaren 80 frequent gebezigde zanglijn. Uiteindelijk blijft de geanticipeerde uitbarsting allerminst uit, waardoor het nummer je mits een serieuze optrekking van het tempo verlaat met een indrukwekkende knal. Indiestyle valt de eer te beurt de bijhorende videoclip in avant-première wereldkundig te maken.

Melting Time live aan het werk zien kan binnenkort in Kasterlee (06.09, Booty Rave Festival, info & tickets), Westerlo (13.09, Sunfield Festival, info & tickets), Breda (20.09, Breda Barst, info & tickets), Brussel (24.09, Café Central, info & tickets), Meeuwen (24.10, JH De Mans, info & tickets), Lochristi (29.11, JH Lodejo, info & tickets) en Brugge (05.12, JH Comma, info & tickets).

Melting Time website