Merendeel concertzalen dicht tot minstens eind deze maand

door Mattias Goossens

Na het eerder deze week aangekondigde advies om evenementen met veel personen af te lasten om de spreiding van het covid-19 virus tegen te gaan, zien heel wat concertzalen en artiesten zich genoodzaakt om optredens af te lasten. Vandaag melden heel wat concertzalen dat alle evenementen tot minstens 31 maart afgelast worden. Het gaat onder meer om de Ancienne Belgique, Botanique, Beursschouwburg, Arenberg, OLT Club, Trix, De Roma, Democrazy, Vooruit, Het Depot, Cactus en Muziekodroom. Andere concerten nemen maatregelen voor specifieke concerten. De zalen raden aan om de sociale media en websites van de zalen of de evenementpagina’s op Facebook te raadplegen voor de stand van zaken voor specifieke concerten.

Behalve een impact op de concertzalen heeft de pandemie ook een invloed op tourende artiesten. Verschillende Belgische artiesten zien zich genoodzaakt om tourneeplannen te annuleren.

Ondertussen sporen we iedereen aan om extra hygi├źnisch te zijn. Je kan de tekst van je favoriete nummer onder een handenwasinstructie plaatsen om je daarbij te helpen via deze website.