Metropolis Festival Rotterdam ook in 2012 gratis – line up met oa. Active Child en Other Lives

door Bart Somers

Het Metropolis Festival is een jaarlijks, eendaags, gratis toegankelijk, openlucht muziekfestival in Rotterdam op de eerste zondag in juli. Het programma bestaat uit een mix van pop, rock, hiphop, wereldmuziek en dance. Zo gevarieerd als de programmering, zo divers zijn de vele (2011: 42.000) bezoekers. In 2012 beleeft het festival zijn 24e editie, zoals altijd in het Zuiderpark in Rotterdam.

Metropolis is enig in zijn soort. Avontuurlijk. Eigenzinnig. Trendsettend. Bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met excellent vernieuwend en verrassend talent. De visionaire programmering maakt Metropolis tot wat het is. Veel acts die er hebben gestaan zijn inmiddels gevestigde namen: The Killers, Radiohead, The Black Keys, The Gossip, Interpol, The Strokes, The Asteroids Galaxy Tour en in 2011 nog The Vaccines. Lokaal talent was er ook: Sabrina Starke, The Madd, Elle Bandita, Face Tomorrow, Hausmagger, Winne, La Boutique Fantastique en Gers (Pardoel).

Veel acts die er hebben gestaan zijn inmiddels gevestigde namen: The Killers, Radiohead, The Black Keys, The Gossip, Interpol, The Strokes, The Asteroids Galaxy Tour en in 2011 nog The Vaccines.

Een ècht Rotterdams festival met lef
Meer Rotterdams én nog nationaler kan niet. Metropolis is niet alleen een toonzettend evenement binnen het festivalaanbod van de stad, het heeft een landelijke reputatie als de ‘must-be’ vindplaats voor opkomend muziektalent. Voor de vele liefhebbers van originele popmuziek, met een onweerstaanbare drang naar het onbekende is Metropolis in elk geval het nummer 1 festival van Nederland.

Line up 2012
Op de line up staan dit jaar weer fijne namen uit heel de wereld, met als mogelijke uitschieters Active Child, Connan Mockasin, Other Lives, Thee Oh Sees, Nick Waterhouse en Yukon Blonde. Daarnaast krijgen we een groot aantal Nederlandse acts als Bombay Show Pig, Rats On Rafts en de in heel de Benelux tegenwoordige onvermijdelijke Kraantje Pappie. De volledige line up, alsook de nodige praktische info, vind je op “www.metropolisfestival.nl“http://metropolisfestival.nl/.

Metropolis Festival is gratis
Datum: zondag 1 juli 2012
Locatie: Zuiderpark, Rotterdam (om de hoek bij Ahoy)
Aanvang: 12.00 uur
Afloop: 19.30 uur