Mintzkov – Sky Hits Ground: nieuwe plaat uit op 27.09

door Yanni Ratajczyk

Mintzkov uit Lier heeft een nieuw album klaar. ‘Sky Hits Ground’ is 100% DIY, van productie tot albumhoes. Volgens een bericht dat de groep de wereld instuurde is het een album om binnenstebuiten te keren, dat blaakt van de speellust, druipt van de schmerz en de aandacht in een wurggreep pakt.

We citeren uit dit bericht: “Een album van Mintzkov is steeds weer een afgesloten dagboek van de laatste jaren. Een moeilijke periode raakte verteerd in muziek: de pijn van het achterlaten transformeert in een oerkracht die van deze plaat een opkikker maakt. ‘Sky Hits Ground’ ademt hernieuwd zelfvertrouwen, de wil om door te gaan, volledig op eigen benen. Een eerlijk werkstuk om fier op te zijn, dat geen millimeter toegeeft aan commerciëel gemakzucht maar uitschreeuwt waar het echt om gaat: spelen vanuit de buik. Ze besloten alles zelf te doen, zonder producer en trokken hiervoor van repetitieruimte naar studio en terug. De Mintzkovs hebben hun nieuwe nummers in quarantaine uitgebroed”.

De single ‘Slow Motion Full Ahead’ gaat trots de release vooraf. Philip van Mintzkov stelt het zo: “De manier waarop we via het samenspel praten, is er één zonder woorden. Ik zou deze muziek nooit met iemand anders kunnen maken”. Bekijk en beluister de clip en de single hier.

Mintzkov zal live te zien zijn op Pukkelpop op 17 augustus, waar de groep de Main Stage opent. Hou de website van de band in de gaten voor meer live dates. ‘Sky Hits Ground’ moet op 27 september in de winkels liggen.