MORE MUSIC! in Concertgebouw Brugge van 10 t.e.m. 13.04 met o.a. Liesa Van der Aa en kunstparcours Bert Dockx

door Bart Somers

MUSIC IN MIND ‘Festival of Imaginative Music’ is niet meer. Leve MORE MUSIC! Met dit nieuwe project tekenen Cactus Muziekcentrum en Concertgebouw Brugge vanaf 2013 voor een nieuwe coproductie, die verder bouwt op hetzelfde eigenzinnige elan.

MORE MUSIC! moet een boeiende ontmoeting worden op het raakpunt van – op het eerste gehoor – uiteenlopende muzikale werelden. Een gebald en atmosferisch totaalconcept dat de bezoeker meeneemt op een avontuurlijke muzikale trip van singer-songwriter over spoken word-performers tot elektronica of ambitieuze multimediale projecten. De muzikale blikvangers heten onder meer Liesa Van der Aa, Sinéad O’Connor, Goran Bregovic en Mala in Cuba. Voor tickets en de volledige line up per dag surf je best naar www.moremusicfestival.be.

A Track

Een heel mooi onderdeel van MORE MUSIC! is ‘A Track’, een zijspoor dat telkens door een bijzondere muzikant/curator zal worden uitgezet in de prachtige architectuur van het Concertgebouw. Voor de eerste editie stelt Bert Dockx, frontman en bezieler van Flying Horseman en gitarist van het jazzrock trio Dans Dans, zijn persoonlijke A Track samen.

Dockx heeft een onverzadigbare culturele honger en artistieke passie. Voor er sprake was van Flying Horseman liet hij zich reeds opmerken in de Belgische jazz- en vrije-improvisatiescene door samenwerkingen met onder andere Kris Defoort, Teun Verbruggen, Elko Blijweert en Eric Thielemans. Hij componeerde en/of speelde ook muziek voor theater (‘Prookjes’ van Het Paleis en ‘Beats’ van Het Toneelhuis) en film (‘Les Liens Du Sang’ van Jacques Maillot).

Bert in de Canvasconnectie: “Als er over mijn muziek gesproken wordt, dan heeft men het vaak over ‘visuele muziek’. En het is zo, ik ben verslaafd aan beeld. Ik haal daar inspiratie uit.”
Dit citaat deed ons dit jaar aan Dockx denken als geknipte curator.

Hij geeft ons met zijn A Track een inkijk in z’n leefwereld, inspiraties en passies. Een traject met interventies van verschillende muzikanten en performances van andere kunstenaars dat diverse disciplines als film, grafiek en fotografie kruist tot een parcours zonder grenzen. Uiteraard speelt ook curator Bert Dockx een set met twee van zijn bands.

Lees alles over ‘A Track’ op de website van Cactus via www.moremusicfestival.be.