Moses Sumney, je favoriete artiests favoriete artiest, komt naar de mooiste zaal van Brugge

door Thomas Konings

Primeurtje: Moses Sumney zal volgend voorjaar een exclusieve show geven in de Ryelandtzaal in Brugge. De show gaat door op 9 april en vindt plaats in het kader van een intieme tour langs de mooiste zalen van Europa. Wie een ticket wil kopen (of meer info wil), kan vanaf morgen terecht op de site van organisator Cactus. Het is de eerste keer dat Sumney in ons land speelt, het zal vermoedelijk ook de enige show van dit kleinschalige kaliber zijn die hij ooit in België geeft. Z’n ster is immers meer dan rijzende.

Als we zeggen dat Moses Sumney de favoriete artiest van je favoriete artiest is, dan overdrijven we wellicht niet. Sufjan Stevens vroeg de artiest al mee op het podium voor een Prince-cover, terwijl James Blake hetzelfde deed voor een uitvoering van z’n ‘Modern soul‘. Die geweldige nieuwe plaat van Solange? Daar heeft de Amerikaan een feature op. Ook uit de hoek van Erykah Badu, Beck en Grizzly Bear kwam er al steun.

Niet onlogisch dus dat ook wij onze loftrompet al bovenhaalden voor de singer-songwriter. Luister hieronder alvast naar de recent verschenen ep ‘Lamentations’ waarop het multi-talent z’n hedendaagse folk met prachtige vocals en fijnzinnige electronica voor het eerst uitgebreid aan een groot publiek laat horen.