Nacht van de CD-Vreters in 't Manuscript op 26.12.2011 – jouw top 10 welkom tot 22.12

door Bart Somers

Op 26 december is het in Oostende weer de Nacht van de CD-Vreters met de Album 50 in ‘t Manuscript, de Heavy 50 in Twilight en de Single 50 in Lafayette. Iederen mag één of meerdere lijstjes invullen. De organisatoren verwachten jullie lijstjes ten laatste op donderdagavond 22 december. Je kan ze afgeven in de deelnemende cafés, mailen naar info@leffingeleuren.be of online invullen op www.jongoostende.com.

ALBUM TOP 50invulformulier
‘De album top 50’ in café Manuscript blikt terug op de 50 beste full-CD’s die in het afgelopen jaar zijn uitgekomen. Hier komt vooral pop, rock en roots aan bod, maar ook dance, hiphop, blues, metal, soul of reggae albums kunnen. Enkel nieuwe CD’s worden opgenomen in de lijst, geen live-albums, reissues of compilaties. De top 50 wordt samengesteld aan de hand van jullie lijstjes.

SINGLE TOP 50invulformulier
Op ‘De single top 50’ in Lafeyette worden de 50 beste singles van 2011 gedraaid. Dit kan zowel pop, rock, dance, dubstep, hiphop, reggae, soul…. zijn. Ook remixen kunnen. Het kan gaan om je favoriete nummer van je CD préferé maar ook dat ene nummer dat je altijd op de radio hoorde of een song die veel op café werd
gedraaid, je ultieme zomerhit, etc… DJ Sava is gastheer van de avond.

HEAVY TOP 50invulformulier
De ‘heavy top 50 in de Twilight’ is nieuw dit jaar. Hier komt zoals de naam doet vermoeden het zwaardere werk aan bod: metal, punk, hardcore, industrial, etc… Net als in de album top 50 gaat het om full-albums die in 2011 zijn uitgekomen. Live-CD’s, Compilaties of heruitgaven tellen niet mee. Kevin Pottier is de presentator van de heavy top 50.

Iedereen mag één of meerdere lijstjes insturen via de bovenstaande online invulformulieren. Daarnaast willen de organisatoren ook peilen naar de favoriete liveband of DJ van 2011. Hiervoor kan je een top 3 invullen. De Jury en de presentatoren distilleren de definitieve top 50 aan de hand van de inzendingen.

De ANcht van de CD-Vreters maakt deel uit van het programma van Fête d’Hiver. Meer info over het volledige programma vind je op www.jongoostende.com