Nieuw festival Loose Ends haalt onder meer Sleaford Mods, Fontaines D.C., METZ en Iceage naar Amsterdam op 23 juni

door Bart Somers

Friendly Fire kennen we als de organisator van evenementen als Best Kept Secret, Indian Summer Festival en Tuckerville. Van stilzitten heeft de Nederlandse promotor nog nooit gehoord, en dus kondigde hij vandaag een nieuw festival aan, dat op liefhebbers van gitaren mikt en Loose Ends heet.

De eerste editie zal op 23 juni in Amsterdam plaatsvinden. Op de line-up vinden we zowel gevestigde namen als Sleaford Mods, METZ en Iceage, maar ook up and coming acts als Fontaines D.C., Sunflower Bean en Sports Team. Tevens is ook de Nederlandse gitaar-, fuzz- en wavescene goed vertegenwoordigd, met de komst van Korfbal, Indian Askin, Lewsberg, Personal Trainer, Ploegendienst, Iguana Death Cult, Charlie & The Lesbians en Real Farmer.

De kaartverkoop start op vrijdag 1 maart 2019 om 12:34 uur en voor een ticket kan je terecht op de website van het festival. Early Bird tickets kosten in de voorverkoop 35 euro (exclusief 3,75 euro servicekosten). Dat durven we best goedkoop noemen, zeker als je weet dat er de komende weken en maanden nog minstens drie nieuwe namen zullen worden aangekondigd.