No Age komt naar Het Bos

door Milena Maenhaut

No Age staat op 5 april in Het Bos. Daar wordt vierde studioalbum ‘Snares like a haircut’ voorgesteld. De nieuwkomer geeft op 26 januari de platenrekken een schop onder de kont via No Ages nieuwe label Drag City.

Het duo stond in 2007 op uit de vruchtbare punkscene van Los Angeles met een album dat even goed een gepaste bandnaam voor de groep had kunnen zijn: ‘Weirdo rippers’. Sindsdien bouwde No Age een reputatie van eigenzinnige punk, waar ook electronica-herrie een plek krijgt en de generische maatschappijkritiek naar de achtergrond vervaagt. Ook de laatste worp van Randy Randall en Dean Allen Spunt, ‘An object’ uit 2013, stelde niet teleur. We beschreven de nummers als “popsongs die in elkaar geslagen werden door mannen met gescheurde jeans en leren jekkers”.

Wie het duo in de Antwerpse concertzaal op 5 april aan het werk wilt zien (info & tickets), moet echter niet bang zijn om met gescheurde broek naar huis te keren. De ‘weirdo rippers’ zijn lieve veganistische punkers die veel spijt hadden toen ze per ongeluk een (veganistisch) voedselgevecht begonnen.

Luister hieronder alvast naar ‘Soft collar fad’, de eerste single die het album voorafgaat.