Nordic Delight presents in Utrecht op 04.11 – podium voor popmuziek en cultuur uit Noord-Europa

door Bart Somers

Volgend jaar biedt Nordic Delight het podium aan popmuziek en cultuur uit Noord-Europa (Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en IJsland) tijdens haar eerste festival. Op zondag 4 november presenteert Nordic Delight een muzikaal voorproefje onder de naam Nordic Delight presents: I Got You On Tape, Casa Murilo en Schultz and Forever. De voorverkoop ging eerder vandaag van start via de website van Nordic Delight.

De bloei van Noord-Europese kunst en cultuur
Design, mode, film, kunst en muziek uit Noord-Europa bereiken ons steeds meer. Denk hierbij aan modemerken als WoodWood, Acne en Nümph, interieurdesign van HAY, televisieserie ‘The Killing’, films als ‘As it is in Heaven’ en ‘Melancholia’ en muziek van Agnes Obel, The Asteriods Galaxy Tour, The Whitest Boy Alive en vele anderen. Vanuit deze liefde voor de Noord-Europese cultuur is Nordic Delight ontstaan. Nordic Delight creëert een platform om al deze facetten samen te brengen en biedt zowel bekende als nieuwe artiesten het podium.

Nordic Delight presents
I Got You On Tape geldt al jaren als een van de beste livebands in Denemarken, zoals de groep dit jaar nog eens bevestigde in de grootste tent op het Roskilde-festival met hun donkere en hypnotiserende songs, soms breekbaar en vaak catchy. Casa Murilo is in thuisland Noorwegen op weg om definitief door te breken met hun pakkende indierock. Tenslotte speelt de pas 18-jarige Deense singer-songwriter Jonathan Schultz, alter ego Schultz and Forever, die dit jaar opviel op het Deense SPOT-festival. Zowel Casa Murilo als Schultz and Forever treden voor het eerst in Nederland op. Nordic Delight vindt plaats op een van de mooiste locaties van Utrecht: de 16de-eeuwse Leeuwenbergh.

A Nordic music and lifestyle expedition
Nordic Delight geeft de bezoeker een beleving van de cultuur uit Noord-Europa. Popmuziek vormt de hoofdmoot: zowel nieuwe artiesten als bekendere namen betreden het podium. Daarnaast valt er van alles te ontdekken aan Scandinavische cultuur en lifestyle, waaronder de Noord-Europese keuken. Dit alles vindt plaats op een bijzondere plek die de beleving versterkt. Met deze eerste, kleinschalige editie zet Nordic Delight zichzelf op de kaart om volgend jaar terug te keren in Utrecht met een groter eendaags festival.