Novastar – Inside Outside: nieuw album op 28.03, opgenomen met producer van Radiohead, Muse en The Stone Roses

door Jacky Ypzsilon

Op 28 maart 2014 komt Novastar met zijn vierde studioalbum ‘Inside Outside’. Bij de release hoort een clubtour door België en Nederland vanaf april. Op het nieuwe Novastar YouTube-kanaal kun je al een trailer bekijken.

Voor zijn nieuwe strikte Joost Zweegers een serieuze grootheid: John Leckie, producer van Radioheads ‘The Bends’, MUSEs ‘Showbiz’ en ‘Origin of Symmetry’, en de klassieker ‘The Stone Roses’ van de gelijknamige band. Samen met Leckie maakte de singer-songwriter als we zijn naaste omgeving mogen geloven zijn warmste album tot dusver. “Ik besef heel goed dat ‘Inside Outside’ anders klinkt dan vorige Novastar-platen. Dat is precies de bedoeling. Met ‘Inside Outside’ ben ik aanbeland waar ik al die tijd wilde zijn: een nieuw startpunt.”

In John Leckie vond Zweegers een muzikale soulmate, iemand die Joosts liefde voor Britse pop, songs met grootse refreinen maar kleine emoties deelt: “Vanaf het moment dat ik ‘The Bends’ hoorde, wist ik dat ik ooit met John zou samenwerken.” Het klikte tussen John en Joost en dat moet resulteren in een coherent album dat volgens een persbericht 40 minuten lang een gloedvolle, bijna broeierige sfeer ademt. “John en ik reden door Engeland, op zoek naar geschikte studio’s. Ik geloof dat we er veertien hebben bezocht. Hij wilde me per se de Rockfield Studio’s tonen, ergens in een klein dorpje in Wales. Plots passeerden we een open hek aan een enorm landgoed, langs een kleine weg. Waarop ik zei dat het me niet uitmaakte waar die studio was, zolang het hier maar was. Dat was zo.”

In april start een clubtour, die Joost en zijn band langs alle belangrijke zalen in Nederland en België voert. Vandaag start de ticketverkoop.

11.04 – Het Depot, Leuven
13 04 – Limburgzaal, Heerlen
16 04 – Oosterpoort, Groningen
17 04 – Doornroosje, Nijmegen
18 04 – Mezz, Breda
20 04 – Metropool, Hengelo
23 04 – Paradiso, Amsterdam
24 04 – Tivoli Oudegracht, Utrecht
26 04 – Cactus Muziekcentrum, Brugge
27 04 – De Casino, Sint-Niklaas
30 04 – C-Mine, Genk
02 05 – Kuub, Turnhout
03 05 – Handelsbeurs, Gent
06 05 – Ancienne Belgique, Brussel
08. 05 – Arenberg, Antwerpen

Website Novastar

Verdeeld door Warner Music