Header image

Oasis plant een reünietournee na de coronacrisis

door Frederik Jacobs

Britpoppers aller landen; het is zover! De legendarische rockband Oasis komt na een split van 11 jaar weer samen, en zal begin 2021 een reeks Engelse shows spelen in de originele bezetting. Na smeekbedes van onder meer Coldplay, Pharrell Williams en Queen Elizabeth II, plooien de Britten dus eindelijk. “We wilden eigenlijk in het najaar van 2020 al beginnen spelen, maar daar stak de uitbraak van het coronavirus een stokje voor”, klinkt het op de Twitterpagina van frontman Liam Gallagher. “Ik neem deze crisis erg serieus”.

In 2009 ging Oasis uit elkaar na een zoveelste ruzie tussen de broertjes Liam (zang) en Noel Gallagher (gitaar). Geen onbelangrijk detail: die tweede zal er ook nu niet bij zijn. Noel nam nochtans deel aan de geheime eerste repetities voor de reünietournee, maar vorige week liep het mis. “Noel weigert ostentatief in zijn elleboog te niezen en wast zijn handen niet meer dan drie keer per dag”, aldus Liam, die dezer dagen zelf een fervent handenwasser is (zie de tweet onderaan dit artikel). “We hebben dus besloten hem toch niet mee te nemen”.

Om de afwezigheid van Noel op te vangen moest de rest van de band met een creatieve oplossing komen voor de reünieshows. Die is er nu ook. Noel zal op het podium namelijk als hologram verschijnen aan de zijde van Liam. Zijn gitaar- en zanglijnen werden ondertussen al opgenomen in een Londense filmstudio.

De eerste reünieshow van Oasis zal een exclusieve try-out zijn in The Fish Theatre in thuishaven Manchester, een zaal die wordt uitgebaat door nichtje April Gallagher. Meer info en speeldata vind je hier.