ONE Festival in Haacht op 29.09 met o.a. Great Mountain Fire en The Deer Friends

door Bart Somers

Samen met 2 vrienden richtte Stijn Van Aerschot in 2011 de sociaal culturele organisatie Les Cousins op. Afgelopen jaar organiseerden ze tal van evenementen om naambekendheid te verwerven. Het hoofddoel van Les Cousins is het organiseren van een festival, genaamd ONE Festival.

De line-up van de editie van 2012 bestaat volledig uit indie/rockgroepen. De headliner is Great Mountain Fire, aangevuld met onder meer The Devilles en The Deer Friends. De prijs van de tickets bedraagt slechts 5 euro omdat Les Cousins willen bewijzen dat het mogelijk is om een goedkoop festival te organiseren en toch kwaliteit aan te bieden aan hun publiek.

Check de Facebook page van het festival voor de volledige line up, info over tickets en campingmogelijkheden. We stellen je hieronder alvast graag de optredende artiesten voor in de woorden van de organisatoren.

THE DEVILLES
De band won met hun snoeiharde rock nummers de prestigieuze muziekwedstrijd Rockvonk. The Devilles zijn deze zomer onder meer te zien op Blues Peer en Bruksellive. De mannen van The Devilles zullen ervoor zorgen dat de wei stevig door elkaar gerockt wordt.

ESTHER & FATOU
Met hun akoestische gitaar zullen deze 2 jonge dames vele harten sneller doen slaan op ONE Festival. In het verleden won de groep de wedstrijd Student On Stage en stonden ze op het podium van Marktrock. Esther and Fatou zullen voor een zomerse sfeer zorgen op 29 september.

SUNDAY’s GHOSTTOWN
Ze speelde de pannen van het dak tijdens Humo’s rock rally. Ze bereikten de kwartfinale van deze hoog aangeschreven muziekwedstrijd. Met hun combinatie van rap lyrics en rock muziek creëert de groep een aparte sound. De band levert enkele gierende gitaarsolo’s die de weide van ONE in vuur en vlam zullen zetten.

THE MILLICENTS
The millicents brengen rock & roll van de bovenste plank. Groepen als Queens of the Stone Age of The Black Box Revelation vormen hun grote voorbeelden. Deze invloeden klinken duidelijk door in de eigen muziek van de groep.

TIN MAN TOURETTES
Tin Man Tourettes is een nieuwe groep die zichzelf omschrijft als Kurt Cobain die songs van The Beatles zingt. De groep is ontstaan rond Ernest Declercq (bekend van Ernie & the Midgets) en Idries Al Bender. Met Simon Witvrouw achter de drum zal de groep zeker weten te overtuigen op ONE Festival.

CITIZENS
Deze groep brengt subtiele rock van de bovenste plank. De mensen die aanwezig waren op de eerste editie van het Les Cousins café kunnen dit getuigen. De mannen uit Boortmeerbeek staan reeds te popelen om het beste van zichzelf te geven op ONE.

PIETER HENDRIX EXPERIENCE
Een groep die qua talent zijn naam niet gestolen heeft! Ontstaan uit een Jimi Hendrix covergroep, maar nu hun eigen stevige rock ‘n roll-weg ingeslagen.

THE DEER FRIENDS
De indiegroep uit Turnhout stonden reeds op het podium van de AB. Daarnaast wonnen ze de Stoemp prijs in Brussel. Momenteel zijn de drie jonge wolven op tournee in de UK. Met hun debuutsingle See the Sea doet de groep denken aan Whitest Boy Alive.

GREAT MOUNTAIN FIRE
Trots presenteren we jullie onze absolute headliner van ONE Festival 2012. GREAT MOUNTAIN FIRE is een band uit het Brusselse. Eerder dit jaar speelden ze voor een uitverkochte Botanique. In diezelfde Botanique schitterden ze in het voorprogramma van de Britse topgroep THE RAPTURE. Deze zomer zijn ze onder meer te zien op Dour en Pukkelpop. Er zal gefeest worden op ONE Festival.